Υδροχόος και ινδάλματα

Οι Υδροχόοι έχουν έναν έντονο ανθρωπισμό που συνδυάζεται με αγάπη για την πρωτοτυπία και τις μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, που οι ήρωές τους είναι άνθρωποι που αγωνίζονται για την ελευθερία ή παλεύουν για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, όπως ο Νέλσον Μαντέλα ή ο Λεχ Βαλέσα. Όποιος είναι έτοιμος να παίξει τη ζωή του κορόνα –γράμματα για τα ιδανικά του, θα κερδίσει την ψήφο του Υδροχόου. Όσο για τν πολιτική, ασφαλώς οι προτιμήσεις τους στρέφονται στους οικολόγους –άλλωστε, οι Υδροχόοι χρειάζονται καθαρό αέρα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.

Οι Υδροχόοι εκτιμούν ιδιαίτερα όλους εκείνους που άλλαξαν το καταστημένο με τους αγώνες τους, ειδικά μάλιστα στο πεδίο της επιστήμης. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται εφευρέτες, «τρελοί επιστήμονες», ακόμα και αστρολόγοι. Όμως από τη στιγμή που το κατεστημένο θα αποδεχθεί το ίνδαλμά τους, εκείνοι θα στρέψουν ασφαλώς αλλού την προσοχή τους. Ο αρχηγός των ανθρακωρύχων Άρθουρ Σκάρτζιλ και ο κωμικός Μπάρι Χάμφρις αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού για τους Υδροχόους, λόγω της ιδιορρυθμίας τους, ενώ η Ράκελ Γουέλς και ο Τομ Σέλεκ εκπροσωπούν την απόμακρη, ψυχρή στάση των Υδροχόων απέναντι στη ζωή και τον έρωτα. Προκειμένου να αποκτήσουν φήμη οι ίδιοι, οι Υδροχόοι αγωνίζονται να αναπτύξουν τις ιδιότητες που τους ξεχωρίζουν από τα άλλα ζώδια.

Οι Υδροχόοι θαυμάζουν εκείνους που ξεχωρίζουν από το πλήθος. Γοητεύονται από το περιθωριακό που τραβάει το δρόμο του σε πείσμα της κοινής γνώμης και από οποιονδήποτε ο οποίος είναι έστω και λίγο «διαφορετικός». Είναι ασυμβίβαστοι εκ φύσεως, αφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι στον αγώνα τους.

zodia-zvdia-22