Υδροχόος και Οικογένεια

Κοινοποίηση:

Ο γονέας Υδροχόος είναι ένα περίεργο, σχεδόν αντιφατικό μείγμα προοδευτικών αντιλήψεων και σταθερής φύσης και πρέπει να θυμάται κανείς ότι η πατρότητα ή μητρότητα του Υδροχόου ξεπηδά από αυτόν ακριβώς το μαγευτικό συνδυασμό. Οι Υδροχόοι γονείς συζητούν τα πάντα με τα παιδιά τους, αλλά δε θα αλλάξουν ποτέ τη γνώμη τους, η οποία μερικές φορές μοιάζει αλλόκοτη και αρκετά ξεροκέφαλη. Θα ενθαρρύνουν την αυτοέκφραση, είναι όμως αρκετά ευερέθιστοι και δεν ανέχονται κριτική. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι μπορεί να γίνουν αγενείς μέχρι υπερβολής.
Οι Υδροχόοι γονείς μπορεί να είναι πολύ αντισυμβατικοί και να υιοθετούν τις τελευταίες θεωρίες για την ανατροφή των παιδιών με πάθος και έντονο ενδιαφέρον. Θα επιμείνουν σε αυτές ακόμα κι όταν αποδειχθεί ότι δεν ήταν σωστές. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να τους απασχολεί τόσο η παρατήρηση και η αναμόρφωση του κόσμου, που να ξεχνούν μερικές φορές ότι ανήκουν και αυτοί στην οικογένεια.
Ωστόσο, οι Υδροχόοι έχουν έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό και μια κρυμμένη αγάπη, παρόλο που η φύση τους δεν αφήνει την τρυφερότητά τους να εκδηλωθεί. Συνήθως τα παιδιά τους, τους λατρεύουν, γιατί μαγεύονται από το ζωντανό κόσμο στον οποίο τα εισάγουν κα μόνο ένα πολύ εξαρτημένο παιδί παραπονιέται.
Είναι σημαντικό για τον πατέρα Υδροχόο να βρει τον τρόπο να γνωρίσει τα παιδιά του ως οντότητες, γιατί αλλιώς μπορεί να εμφανίζεται πολύ απομακρυσμένος από αυτό. Η μητέρα Υδροχόος ίσως δείχνει λίγο ιδιόμορφη και εκκεντρική μερικές φορές, κάνοντας έτσι πολλά παιδιά να ντρέπονται.