Υδροχόος και Πάθος

aquarius

Κοινοποίηση:

Το πάθος δεν έχει μεγάλη σχέση με τους Υδροχόους, οι οποίοι θεωρούνται συνήθως ένα ψυχρό και λογικό ζώδιο, μέσα σε ένα κόσμο που διαπνέεται από ιδέες και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Αλλά παρόλο που πολλοί Υδροχόοι υπερηφανεύονται για την απόμακρη και ψυχρή ιδιοσυγκρασία τους, η αλήθεια είναι πως καθώς ανήκουν στα Σταθερά ζώδια τα αισθήματά τους έχουν μεγάλη ένταση. Επειδή είναι ζώδιο του Αέρα, οι Υδροχόοι συχνά εμπνέονται από ιδέες, αρχές και ιδανικά που έχουν σχέση με ελευθερία και ανεξαρτησία, με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά και τα δικαιώματα του ατόμου συγκεκριμένα.
Οι Υδροχόοι αγαπούν πολύ την ελευθερία και μια από τις βασικές αρχές τους είναι «ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν». Επιμένουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως ακριβώς θέλουν εκείνοι και σέβονται το δικαίωμα των άλλων να κάνουν το ίδιο. Οι άνθρωποι είναι πολύ σημαντικοί για τους Υδροχόους τόσο σαν σύνολο, καθώς έχουν ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση, όσο και σαν μεμονωμένα άτομα. Η φιλία έχει μεγάλη σημασία για εκείνους και συχνά στις συζητήσεις αναφέρουν τους φίλους τους. Οι Υδροχόοι εκδηλώνουν το πάθος τους επαναστατώντας όταν η ελευθερία τους απειλείται κατά οποιονδήποτε τρόπο. Απεχθάνονται τη γραφειοκρατία και τον κλειστό τρόπο σκέψης που αυτή συνεπάγεται, και αγαπούν το καινούριο, το πρωτοποριακό και το εκκεντρικό.
Λίγα πράγματα συγκινούν τους Υδροχόους όσο η φιλία. Συνήθως έχουν πολλούς φίλους  και νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Ωστόσο, οι φίλοι τους είναι συχνά ένα παράξενο συνονθύλευμα ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις και ομάδες, που το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι η φιλία τους με τον Υδροχόο.