Υδροχόος και Σχέσεις

keravnoi

Κοινοποίηση:

Για τον ανεξάρτητο , αδέσμευτο Υδροχόο κάθε είδους δεσμός, είτε αυτός λέγεται γάμος είτε πρόκειται για άλλου είδους μόνιμη συναισθηματική σχέση, είναι μια απειλή για την προσωπική του ελευθερία. Είναι λοιπόν φυσικό οι περισσότεροι Υδροχόοι να αποφεύγουν τις ερωτικές σχέσεις επιδιώκοντας μια αληθινή φιλία που αποτελεί το ιδεώδες τους. Όταν, όμως, ο Υδροχόος θυσιάσει την προσωπική ελευθερία του για να δεσμευτεί με κάποιον, συνήθως το κάνει συνειδητά και σοβαρά. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι τα πιο πιστά του ζωδιακού κι όταν αποφασίσουν να αφοσιωθούν σε ένα άτομο εμμένουν σε αυτό όπως και στις ιδέες τους.

 
Παρόλο που τους διακρίνει ευρύτητα πνεύματος, οι περισσότεροι Υδροχόοι δεν ανέχονται εύκολα την απιστία του συντρόφου τους. Αντιδρούν είτε ανταποδίδοντας την απιστία είτε με το να εξαφανιστούν, απλά και οριστικά. Στις σπάνιες περιπτώσεις που ο Υδροχόος παρασύρεται σε μια ερωτική απιστία χωρίς να τον έχει προκαλέσει το άτομο με το οποίο έχει ήδη δεσμό, εξαπατά τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως η σχέση αυτή είναι πλατωνική, κι έτσι αποφεύγει το αίσθημα ενοχής και εξακολουθεί να ζει καλά με το σύντροφό του. Παρόλο όμως που στην αρχή δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή, η ένταση της καινούριας φιλίας μπορεί σύντομα να φτάσει σε σημείο που να απειλεί την ήδη υπάρχουσα σχέση.
Οι ερωτικές σχέσεις του Υδροχόου αρχίζουν σχεδόν πάντα απλά, χωρίς εξάρσεις και είναι συχνά η συνέχεια μιας φιλίας που γεννήθηκε είτε στο χώρο της δουλειάς, είτε σε κάποια κοινωνική ομάδα. Ο Υδροχόος συνήθως δε συνειδητοποιεί πόσο έχει δεθεί συναισθηματικά παρά μόνο όταν είναι πια πολύ αργά για να κάνει πίσω.