Υδροχόος και Χαρακτήρας

Κοινοποίηση:

Οι πλευρές του ζωδίου του Υδροχόου.
     Η φωτεινή πλευρά: Είναι ζωηροί, επινοητικοί, πρωτότυποι. Τους ταιριάζουν όλα και το ότι είναι εξατομικοποιημένοι δεν τους δημιουργεί πρόβλημα. Στην πραγματικότητα ο Υδροχόος δεν ακολουθεί τα βήματα του υπόλοιπου κόσμου, μένει έξω από αυτόν και χαίρεται ό,τι είναι «διαφορετικό».
Είναι ένα από τα πιο εκκεντρικά ζώδια και χαίρεται για αυτό. Μόλο που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο να πλησιάσετε έναν Υδροχόο, είναι ένα σταθερό ζώδιο, πιστό και αφοσιωμένο. Ζητήστε του να σας βοηθήσει και θα το κάνει αμέσως, γιατί είναι πολύ ευαίσθητος και αν χρειαστεί θα δώσει και το πουκάμισό του.
Η σκοτεινή πλευρά: Η προσωπικότητα του Υδροχόου μπορεί να είναι χαώδης, απρόβλεπτη, πεισματική, επαναστατική, ιδιόρρυθμη, ιδιότροπη. Είναι ένα ζώδιο που μένει μακριά από καθετί το συμβατικό, ενώ παραμένει προσκολλημένο σε ένα αυστηρό, μη αναγνωρισμένο πρότυπο. Είναι επίσης ένα ζώδιο που μπορεί να δείχνει απόμακρο μέχρι ψυχρότητας. Έτσι γίνεται πολύ δύσκολο στους κοινούς θνητούς να επικοινωνήσουν μαζί του.
Ωστόσο, οι Υδροχόοι δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτεται ο κόσμος, επομένως πετάνε τις κοινωνικές συμβατικότητες από το παράθυρο για να δημιουργήσουν χώρο στην αναρχία. Η απομόνωση που μπορεί να επιφέρει αυτή τους η στάση τους προξενεί, μερικές φορές, έκπληξη, γιατί είναι δύσκολο να καταλάβουν πού φέρθηκαν παράλογα.
Η προσωπικότητα του Υδροχόου είναι μια από τις πιο απρόσωπες  και ανεξάρτητες, αλλά έχει βαθιά ανησυχία και έντονο ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα. Σαν προοδευτικός αναμορφωτής, ο Υδροχόος είναι επίσης γεμάτος από ανθρωπιστικά ιδανικά, που όμως μπορεί να είναι ασαφή και να του προσάπτουν τη φήμη ότι περπατά στα σύννεφα.