Υδροχόος και Χιούμορ

Κοινοποίηση:

Σε ό,τι αφορά την αίσθηση του χιούμορ οι Υδροχόοι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Το ένα περιλαμβάνει αυτούς που εκδηλώνουν μια ξερή, λακωνική αίσθηση του χιούμορ, παρόμοια με εκείνη του Αιγόκερω. Ενώ το άλλο περιλαμβάνει τους τρελούς, εκκεντρικούς τύπους, των οποίων το χιούμορ είναι εντελώς παράλογο. Περιστασιακά αυτοί οι δύο τύποι γίνονται ένας –και δίνουν ένα πρωτότυπο τρόπο γελοιοποίησης της ζωής, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται πού σοβαροί.

 
Το κλασικό χιούμορ των Υδροχόων μπορεί να είναι τόσο αλλόκοτο, που να κολλάει στον τοίχο τους άλλους. Το ενδιαφέρον τους για ό,τι βρίσκεται πέρα από το φυσικό πεδίο, για την επιστήμη και τις ανακαλύψεις είναι συχνά πολύ σοβαρό, αλλά δε φοβούνται να γελάσουν και με αυτά τα θέματα. Ακόμη, το ταλέντο των Υδροχόων να εντοπίζουν τις μελλοντικές τάσεις και ο πολύ ανοιχτός, αέρινος νους τους, μπορεί να αποβεί μια πλούσια πηγή αστείων και λογοπαίγνιων. Συνήθως τους αρέσουν τα μαγικά τρικ, οι αστείες οφθαλμαπάτες και όλα τα διασκεδαστικά μηχανικά παιχνίδια. Επίσης απολαμβάνουν τις κωμωδίες με παράξενες μηχανές, τρελές κούρσες αυτοκινήτων και παρανοϊκούς επιστήμονες. Αν η έμφυτή τους εκκεντρικότητα παραμεριστεί μπορούν αβίαστα να διασκεδάζουν τους άλλους. Οι Υδροχόοι συχνά μοιράζονται την αφέλεια του Λέοντα και δε συνειδητοποιούν το κωμικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει στους πιο συντηρητικούς η παράξενη συμπεριφορά τους.

 
Σαν τους Αιγόκερους έτσι και οι Υδροχόοι απολαμβάνουν την επανάληψη –και όταν πρόκειται για πολύ έξυπνες, γρήγορες κωμωδίες συνήθως χρειάζεται να τις δουν πάνω από μία φορά. Αυτή η παιδιάστικη τάση φαίνεται στον τρόπο που επαναλαμβάνουν ένα ανέκδοτο γιατί το βρίσκουν όλο και πιο αστείο σε κάθε επανάληψη.

zodia-zvdia-22