Υδροχόος και Χρήμα

Κοινοποίηση:

Οι Υδροχόοι είναι οραματιστές και ιδεολόγοι. Μερικές φορές, μάλιστα, προπορεύονται τόσο πολύ από την εποχή τους που μπορεί να χάσουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Το θέμα των χρημάτων είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στην επιλογή της καριέρας τους και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να νιώθουν ότι συνεισφέρουν στο καλό της ανθρωπότητας. Αν πλουτίσουν κάποτε, αυτό είναι συνήθως το φυσικό επακόλουθο των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους, και όχι απόρροια κάποιου πάθους για το χρήμα. Μάλιστα η σκοτεινή πλευρά της απόκτησης χρημάτων τους είναι έντονα απεχθής και δυσάρεστη. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εποχή του Υδροχόου, που άρχισε τη δεκαετία του ’60, χαρακτηρίζεται από μια γενική πίεση για κοινωνικές αλλαγές και για την απάλειψη των αδικιών. Και είναι αυτή η κοινωνική συνείδηση που καθορίζει τη στάση του Υδροχόου σε θέματα οικονομικά και περιουσιακά.

 

Στην προσωπική τους ζωή οι Υροχόοι πληγώνονται ιδιαίτερα αν κάποιος τους χαρακτηρίσει εγωιστές, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους. Συχνά μιλούν για ισότητα και δικαιοσύνη και είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν και πρακτικά όσα πρεσβεύουν. Παρ’ όλο που δεν είναι καθόλου άπληστοι, οι Υδροχόοι αγαπούν τα όμορφα πράγματα, αλλά τα απολαμβάνουν περισσότερο όταν ανήκουν στους φίλους τους ή όταν βρίσκονται σε κάποιο μουσείο, παρά όταν ανήκουν στου ίδιους.

 

Οι Υδροχόοι αρέσκονται να περνούν από τη μια δουλειά στην άλλη και μισούν τις δεσμεύσεις που περιορίζουν την ελευθερία τους. Τους αρέσει η ανεξαρτησία που φέρνουν τα χρήματα, αλλά ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ιδέες τους παρά για τα πλούτη. «Καινοτομώ» δηλώνουν με περηφάνια, αλλά ο τελικός στόχος τους δεν είναι τα χρήματα.

zodia-zvdia-22