ζωδια: σεληνη και σεξουαλική επιθυμία

πανσεληνος-ζωδια-zodia-ταρω

Κοινοποίηση:

ζωδια: σεληνη και σεξουαλική επιθυμία

ζωδια: οι πρόγονοί μας δεν είχαν facebook, καλωδιακή τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα ή άλλες επιλογές διασκέδασης μετά από μία δύσκολη ημέρα δουλειάς. Όμως, είχαν τον νυχτερινό ουρανό να χαζεύουν και να λένε ιστορίες για αυτόν.

Φανταστείτε πως ζείτε σε μία εποχή, όταν δεν μπορούσαν να εξηγηθούν όλα επιστημονικά. Οι πιθανότητες για το νόημα της ζωής ήταν ατελείωτες χωρίς επιστημονική λογική, εξήγηση και απόδειξη. Σε πολλούς πολιτισμούς, η σεληνη θεωρούνταν Θεά, μία θεότητα που εκτελούσε την μηνιαία της τελετή, στην οποία γεννιόταν, αναπτυσσόταν και ύστερα πέθαινε.

Καθώς ξεκινήσαμε να συνδέουμε τους κύκλους της σεληνης με τους κύκλους των γυναικών, είδαμε περισσότερα από μαθηματικές πράξεις ανάμεσά τους. Επειδή και οι δύο, και η σεληνη και το γυναικείο σώμα περνούν έναν ολικό μετασχηματισμό κάθε 28 μέρες, υποθέσαμε πως αυτή η όμορφη ουράνια σφαίρα, έπρεπε να είναι θηλυκού γένους.

zodia-zvdia-22

Με αυτή τη λογική, δεν θα ήταν και η γυναίκα Θεά; Ίσως. Υπάρχουν ενδείξεις που το αποδεικνύουν αυτό: το γυναικείο σώμα είναι ένα ιερό σκεύος –αλλά όχι λιγότερο αγνό. Η σεληνη σαν Παρθένα και Μητέρα στις σεβαστές σεληνιακές της φάσεις, θεωρούνταν για πολλές κουλτούρες μία θεά που είχε πολλούς εραστές αλλά όχι μόνιμο σύντροφο. Η θεά είχε πάντα τις σεξουαλικές τις ορέξεις ικανοποιημένες. Φανταστείτε μία περίοδο πριν τους γάμους, όταν το σεξ και η σεξουαλικότητα ήταν ιερά και είχαν άμεση σχέση με το θείο.

zvdia-zwdia-tarw

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι γυναίκες βίωναν τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο στην σκοτεινή σεληνη, επιτρέποντας την αποβολή του φωτός να ευθυγραμμιστεί με την αποβολή του σώματος. Αυτό οδηγούσε σε έναν φυσικό κύκλο ωορρηξίας που είχε σχέση με την πανσεληνο. Οι άνθρωποι είναι κυκλικά πλάσματα. Οι εποχές, τα ρολόγια και οι ρυθμοί κυβερνούν τη ζωή μας.

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη σχέση με αυτόν τον κυκλικό τρόπο ζωής, αλλά όχι απαραίτητα. Ωστόσο, όταν ευθυγραμμίζονται με τον ρυθμό του σώματός τους –και με τη σεληνη –υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια του μήνα που θέλουν να κυνηγήσουν, σεξουαλικά. Γενικά αυτό συμβαίνει την περίοδο της ωορρηξίας για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν σίγουρα σημεία στον κύκλο μίας γυναίκας που εκτοξεύονται οι σεξουαλικές της επιθυμίες.

Υπάρχει η παραπλάνηση πως οι γυναίκες δεν είναι το ίδιο σεξουαλικές με τους άντρες. Οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια ποιότητα ώθησης, αλλά όπως και η Θεά του τότε, οι ορέξεις τους απαιτούν ικανοποίηση!

ζωδια διαβάστε επίσης

zwdia-tarw-zodia