Ζυγός και Αποφάσεις

taro

Κοινοποίηση:

Όποιος διέδωσε τη φήμη πως οι Ζυγοί είναι αναποφάσιστα άτομα δεν ήταν απόλυτα δίκαιος. Όταν αυτά τα άτομα αποφασίσουν να λύσουν δύσκολα μακροπρόθεσμα προβλήματα, επιδεικνύουν συνήθως τις τέλεια ισορροπημένες ικανότητες ενός στρατηγού –απόδειξη ο μεγάλος αριθμός των πετυχημένων στρατιωτικών και πολιτικών που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Αντίθετα με το αντίθετο ζώδιο, τον Κριό, ο Ζυγός δεν πέφτει με τα μούτρα στη μάχη. Προτιμά να εκτιμήσει με προσοχή τη θέση του, να υπολογίσει ποιος θα τον υποστηρίξει και ποιος θα του αντιταχθεί και μετά να κάνει τη τελική κίνηση. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και διαπραγματεύσεις –δύο πράγματα που οι Ζυγοί ξέρουν καλύτερα από το καθένα πώς να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

 

 

Το είδος των αποφάσεων που δυσκολεύει τους Ζυγούς είναι αυτές που έχουν σχέση με τη προσωπική τους ζωή, όπου η πίστη τους απέναντι στο άλλο άτομο έρχεται σε σύγκρουση με τα δικά τους συμφέροντα. Όσο άσχημα και αν νιώθουν θα αποφύγουν συχνά να πάρουν μια απόφαση για να λύσουν ένα πρόβλημα, μόνο και μόνο επειδή δε θέλουν να πληγώσουν τους κοντινούς τους. Αφήνουν λοιπόν τη πρωτοβουλία στον άλλο, ελπίζοντας πως θα πάρει εκείνος την οδυνηρή απόφαση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν δίκιο αυτοί που τους κατηγορούν για αναποφασιστικότητα.

 

 

Όταν ο Ζυγός κάθεται και βάζει το μυαλό του να δουλέψει, μπορεί να είναι αποφασιστικός όσο και κάθε άλλος –ιδιαίτερα όταν διακυβεύονται μακροπρόθεσμα συμφέροντα. Το πρόβλημα είναι πως στην καθημερινή του ζωή αυτό το διστακτικό άτομο έχει τη τάση να αφήνει το μυαλό του να τεμπελιάζει και συχνά αποφεύγει να πάρει αποφάσεις για πράγματα σχετικά ασήμαντα, γυρίζοντας γύρω από το πρόβλημα.

zodia-zvdia-22