Ζυγός και Οικογένεια

Κοινοποίηση:

Οι Ζυγοί γονείς αγαπούν τη φυσική ομορφιά και φροντίζουν πάντα το παιδί τους να είναι καλοντυμένο. Συχνά δαπανούν αρκετό χρόνο και χρήμα στην εξωτερική εμφάνιση και στη διδασκαλία της «καλής» συμπεριφοράς. Θεωρούν πολύ σημαντικό να αρέσει το παιδί τους στους άλλους και να το αποδέχονται οι πάντες.

 
Στο σπίτι πρέπει να επικρατεί με κάθε θυσία μια ήσυχη και ειρηνική ατμόσφαιρα, έτσι η πειθαρχία μπορεί να είναι αρκετά ελαστική –τα παιδιά το καταλαβαίνουν γρήγορα και αρκετές φορές παίζουν το Ζυγό γονιό στα δάχτυλά τους, ενώ εκείνος κατορθώνει να διατηρεί μια απατηλή εικόνα ότι έχει τον έλεγχο. Οι σοβαρές απειλές ανταπόδοσης – που συχνά βγαίνουν από την καλά κρυμμένη θυμωμένη πλευρά της φύσης του Ζυγού- πραγματοποιούνται πάρα πολύ σπάνια. Ωστόσο, ο Ζυγός θα προτιμούσε να χειρίζεται ο άλλος γονιός τις δυσάρεστες καταστάσεις, ώστε η απειλή να περιορίζεται στο «περίμενε μέχρι να έρθει ο πατέρας σου». Μέχρι, όμως, να φτάσει ο πατέρας, η ειρήνη και η ησυχία έχουν επιστρέψει πια στην οικογένεια, έτσι αποφεύγει να διαταράξει την ήρεμη αυτή ατμόσφαιρά της. Ο Ζυγός θα μάθει στα παιδιά του να είναι ευγενικά, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ζυγού είναι η αναποφασιστικότητα και οι γονείς που ανήκουν στο ζώδιο αυτό έχουν την τάση να περιμένουν από το παιδί τους να μην κάνει αυτό που δεν έκαναν εκείνοι.

 
Ο Ζυγός πατέρας θα κάνει το παν για μια ήσυχη ζωή και συνήθως ασχολείται με τα παιδιά του παίζοντας μαζί τους, διαφορετικά κλειδώνεται στο γραφείο του. Η μητέρα Ζυγός, αν και δεν είναι πολύ εκδηλωτική, είναι στοργική και καλή με τα παιδιά της και κάνει ό,τι μπορεί για να τα ενθαρρύνει να έχουν καλούς τρόπους, να είναι κοινωνικά και εξωστρεφή.

zodia-zvdia-22