Ζυγός και Χαρακτήρας

αντρας-ζυγος-zwdia-ωροσκοπιο

Κοινοποίηση:

Η φωτεινή πλευρά: Η προσωπικότητα του Ζυγού είναι άνετη, γοητευτική και ευχάριστη. Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για το ζώδιο αυτό. Απλά δεν μπορεί να κάνει χωρίς να έχει άλλους ανθρώπους γύρω του, έτσι γίνεται εξαιρετικός οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα.

 
Είναι ένα ζώδιο που εκτιμά την ηρεμία, συχνά με οποιοδήποτε τίμημα, και αμερόληπτο. Επομένως οι άλλοι χαίρονται να είναι γύρω του καθώς τα άτομα του Ζυγού αναζητούν πάντα ένα συμβιβασμό όταν κάνει την εμφάνισή της κάποια αντίθεση που απειλεί την ηρεμία τους. Ωστόσο, όσοι έχουν σχέσεις με Ζυγούς πρέπει να θυμούνται πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Οι Ζυγοί μπορεί να είναι, αν το θελήσουν, ικανοί για όλα.

 
Η σκοτεινή πλευρά: η φημισμένη αναποφασιστικότητα των Ζυγών σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να βρίσκονται στο μεταίχμιο περιμένοντας, ή να ταλαντεύονται άγρια ανάμεσα σε δύο απόψεις. Έτσι δεν είναι και τόσο αξιόπιστο ζώδιο, ενώ πολλές φορές το κατηγορούν για διπροσωπία. Ίσως είναι λιγότερο γνωστό ότι είναι πολύ εγωκεντρικός και επιμένει πάντα να γίνεται το δικό του.

zodia-zvdia-22

 
Ο Ζυγός παίρνει τελικά αυτό που θέλει και στο μεταξύ μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα πονηρά σχέδια για να το καταφέρει. Αλλά η απροθυμία να «βρομίσει τα χέρια του» του δίνει μια τάση τεμπελιάς που μπορεί να καθυστερήσει την πραγματοποίηση των τόσο πολλών σχεδίων του.

 
Η βασική τάση του Ζυγού να βρει την ισορροπία και την αρμονία με τους άλλους ανθρώπους τον οδηγεί συχνά να τις επιζητεί με κίνδυνο να ξεχάσει τις δικές του ανάγκες. Συχνά μπορεί να πιαστεί στα δίχτυα της προσπάθειάς του να «διασκεδάζει τους ανθρώπους», ωστόσο είναι ο ιδανικός διπλωμάτης, πάντα έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ανάμεσα σε αντιμαχόμενες φατρίες, ή να προτείνει μια συνθήκη ειρήνης σε διαφωνούντες εταίρους.