Ζυγός και Υγεία

Κοινοποίηση:

Είναι το ζώδιο της ζυγαριάς, έτσι η κύρια φροντίδα του είναι να ζυγίζει τις πιθανότητες και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Οι Ζυγοί έχουν ένα οξυδερκή νου που κρίνει δίκαια τις υποθέσεις των άλλων. Ωστόσο, στη δική τους ζωή υψώνεται το φάσμα της αναποφασιστικότητας και τους στοιχειώνει. Μερικές φορές αντί να αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά τους ζητήματα με ειλικρίνεια, προτιμούν να αποκαταστήσουν την ηρεμία με οποιαδήποτε τίμημα. Αλλά επειδή έτσι καταπιέζουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους, μπορεί να χάσουν την ηρεμία τους και να απογοητευτούν, με αποτέλεσμα να βλάψουν την υγεία τους.

 
Μια διαφωνία εκνευρίζει εύκολα τους Ζυγούς και η δυσκολία τους να επιβληθούν στον εαυτό τους μπορεί να τους δημιουργήσει άγχος το οποίο είναι δυνατό να εκδηλωθεί με έκζεμα, πόνους στη πλάτη και τη μέση και προβλήματα στα νεφρά. Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να προσέχουν είναι το βάρος τους, επειδή μπαίνουν εύκολα στον πειρασμό να αναζητούν συναισθηματικό καταφύγιο σε «ένα κουτί με σοκολατάκια», γεγονός που συχνά αποτελεί σημάδι της ανασφάλειάς τους.

 
Η επιμονή τους να τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζονται μπορεί να είναι σύμπτωμα κατάθλιψης. Αλλά με το δυνατό και νευρώδη οργανισμό τους μπορούν, περιστασιακά, να ικανοποιήσουν την αγάπη τους για τα γλυκά. Η ισορροπία είναι λέξη κλειδί για την υγεία και την ευημερία τους.

zodia-zvdia-22

 
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις στενές τους σχέσεις μπορεί να τους προξενήσουν πολύ άγχος και να τους οδηγήσουν σε νευρικές εντάσεις, να τους κάνουν ευερέθιστους και να προκαλέσουν ακόμα και σεξουαλικά προβλήματα. Ασκήσεις που οδηγούν σε νοητική και σωματική ισορροπία, όπως η μεγαλειώδης πολεμική τέχνη του Αϊκίντο ή οι κινήσεις με αυτοσυγκέντρωση της Χάτα Γιόγκα ή το Τάι Τσι, θα τους βοηθήσουν να πετύχουν περισσότερο αυτοέλεγχο.