4 όχι και τόσο γνωστές αλήθειες για έναν γάμο διαρκείας

γαμος-zwdia-ζωδια

Κοινοποίηση:

Γνωρίζουμε ανθρώπους που είναι παντρεμένοι για περισσότερα από 30 χρόνια. Πως το καταφέρνουν; Διαβάστε παρακάτω τέσσερις αλήθειες που δεν είναι τόσο γνωστές για να έχετε έναν μακροχρόνιο γάμο.

Το όνειρο κάθε κοριτσιού είναι να κάνει έναν καλό γάμο που θα κρατήσει μια ζωή. Όταν σκεφτόμαστε τα στατιστικά, που δείχνουν πως το 50% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο, σκεφτόμαστε πως για να έχουμε τον γάμο των ονείρων μας, είναι σχεδόν αδύνατο. Αυτό δεν είναι όμως αλήθεια…

 

 

1.    Μάθετε πώς να τσακώνεστε

zodia-zvdia-22

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δύο άνθρωποι που είναι γραφτό να μείνουν μαζί δεν πρέπει ποτέ να τσακώνονται. Αυτό είναι ολοκληρωτικά λάθος. Είναι φυσιολογικό να τσακώνεστε με κάποιον με τον οποίο περνάτε όλη σας τη μέρα μαζί. Φυσικά, αν τσακώνεστε συνέχεια, κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν είναι κακό να υπάρχουν διαπληκτισμοί μία στο τόσο. Απλά πρέπει να μάθετε πώς να τσακώνεστε.

 

 

Πρώτο και κυριότερο –ποτέ μην αναφέρεστε στο παρελθόν. Όταν τσακώνεστε, να μιλάτε μόνο για το πρόβλημα που σας απασχολεί τώρα. Μην αναφέρετε προβλήματα του παρελθόντος, ειδικά αν έχετε πει στον άντρα σας πως τον έχετε συγχωρέσει. Και φυσικά, ποτέ μα ποτέ μην αναφέρετε τη μητέρα του. Όσο και αν πιστεύετε πως εκείνη είναι ο λόγος που εσείς δεν τα πάτε τόσο καλά, αν την αναφέρετε θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

 

 

Μην φωνάζετε ο ένας στον άλλο, μιλήστε. Αν είστε και οι δύο έτοιμοι να χάσετε την ψυχραιμία σας, κάντε ένα διάλειμμα, ηρεμήστε και συνεχίστε αργότερα τον διαπληκτισμό. Μην το κρατήσετε μέσα σας όμως. Όταν κάτι σας ενοχλεί, είναι πάντα καλύτερο να το λέτε επί τόπου παρά να περιμένετε και να δημιουργείτε διάφορα αρνητικά συναισθήματα μέσα σας. Μία μέρα θα εκραγείτε και θα τα βγάλετε όλα στη φόρα, πράγμα που θα δημιουργήσει έναν τεράστιο και εντελώς δυσάρεστο τσακωμό.

 

 

Χρησιμοποιήστε τους διαπληκτισμούς σας για να λύνετε υπάρχοντα προβλήματα και όχι για να δημιουργείτε καινούρια. Φροντίστε να είναι παραγωγικοί και να καταλήγουν σε συμπεράσματα. Όποιος και αν είναι ο λόγος που τσακώνεστε, αν καταφέρετε να λύσετε το πρόβλημα όλα είναι καλά.

 

 

2.    Απομακρυνθείτε από τους γονείς σας

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, πιστεύουν πως αν μένουν κοντά ή μαζί με τους γονείς τους μετά το γάμο, εκείνοι θα τους βοηθούν. Είναι φυσικό να πιστεύετε πως η μητέρα σας ή η μητέρα του μπορούν να σας βοηθήσουν όταν κάνετε παιδιά, όμως δεν θα το κάνουν. Αν είναι δυνατόν, απομακρυνθείτε και από τους δικούς σας αλλά και από τους δικούς του γονείς.

 

 

Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό και σαν να προέρχεται από κάποιον που δεν έχει καλή σχέση με τους γονείς του, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το θέμα είναι, πως αν μείνετε κοντά, δεν θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να ωριμάσετε πραγματικά και να εξαρτάστε ο ένας από τον άλλον. Αν φωνάξετε τη μητέρα σας να σας βοηθήσει μετά τη γέννα, ο άντρας σας θα πιστέψει πως εκείνος δεν χρειάζεται να ανακατευτεί. ΟΙ άντρες δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να συνηθίσουν πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι. Λίγες μέρες χρειάζονται μόνο. Τελικά, η μητέρα σας θα επιστρέψει σπίτι και εσείς θα μείνετε πίσω να κάνετε όλη τη δουλειά μόνες σας.

 

 

Οι γονείς πολλές φορές συνηθίζουν να μπλέκονται στις ζωές των παιδιών τους. Θα αποφύγετε ένα σωρό προβλήματα αν δεν τους δώσετε την ευκαιρία. Μάθετε πώς να ζείτε τη ζωή σας χωρίς τη βοήθειά τους. Παντρευτείτε τον άντρας σας και όχι τους γονείς σας. Έχετε καινούρια οικογένεια τώρα και θα χρειαστεί να αποτελεί προτεραιότητα για εσάς. Η δουλειά των γονέων έχει τελειώσει

 

 

3.    Συμβιβασμός

Λένε πως ο γάμος έχει να κάνει με τον συμβιβασμό και αυτό ισχύει. Δεν υπάρχει χώρος για πείσματα και εγωισμούς. Πρέπει να σκέφτεστε τις ανάγκες του συντρόφου σας αν θέλετε ο γάμος σας να κρατήσει. Φυσικά, πρέπει να γίνεται το ίδιο και από τη δική του μεριά.

 

 

Και οι δύο πρέπει να μάθετε να λύνετε προβλήματα με τον συμβιβασμό. Μάθετε τι σημαίνει ανταλλαγή. Αν θέλετε ο σύζυγός σας να βάζει τα άπλυτα ρούχα στο καλάθι και να μην τα παρατάει στο πάτωμα, κάντε και εσείς κάτι που θέλει εκείνος σαν αντάλλαγμα. Ανταλλάξτε ρόλους μία στο τόσο και αφήστε εκείνος να μαγειρέψει όσο εσείς κάνετε τα ψώνια της εβδομάδας. Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί.

 

 

 

4.    Ζητήστε βοήθεια

Η μητέρα μας πάντα μας έλεγε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που έχει η γυναίκα στη ζωή μιας οικογένειας. Όλες πρέπει να είστε σωστές σύζυγοι που καλωσορίζουν τον άντρα τους με ζεστό φαγητό, σωστές μητέρες που είναι πάντα εκεί για τα παιδιά τους και επιτυχημένες στο επάγγελμά μας. Λοιπόν ξέρετε κάτι; Αυτό είναι κάτι το αδύνατο.

 

 

Δεν είμαστε σούπερ γυναίκες και μία μέρα έχει μόνο 24 ώρες. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε βοήθεια. Μην περιμένετε όμως αυτή η βοήθεια να έρθει από μόνη της, ζητήστε τη. Πείτε στον σύζυγό σας πως χρειάζεστε τη βοήθειά του με το πλύσιμο των ρούχων, με το καθάρισμα ή με οτιδήποτε άλλο. Μην περιμένετε από εκείνον να δει πως θέλετε βοήθεια, καθώς συνήθως δεν το βλέπουν και εσείς καταλήγετε να τον κατηγορείτε για αυτό. Ζητήστε βοήθεια και θα τη λάβετε.

 

 

Θυμηθείτε δεν υπάρχουν ειδικά μυστικά για να έχετε έναν γάμο που θα κρατήσει για πάντα. Όλα καταλήγουν σε αυτά τα 4 απλά πράγματα σε συνδυασμό με αρκετή υπομονή. Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα θα συναντήσετε αρκετά εμπόδια στο δρόμο σας. Όσο έχετε τη θέληση να τα ξεπεράσετε με έναν ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο, ο γάμος σας δεν θα κινδυνέψει ποτέ.

 

Γράφει η Ζέτα