Αιγοκερως και Γαμος

Κοινοποίηση:

Επειδή οι Αιγόκεροι παίρνουν το γάμο πολύ στα σοβαρά, είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του κατάλληλου συντρόφου. Για τους μη ρομαντικούς Αιγόκερους «κατάλληλος» δεν είναι απαραίτητα ο πιο ταιριαστός, αλλά ο πιο αποδεκτός. Οι Αιγόκεροι ένιωθαν πολύ άνετα την εποχή των γάμων με προξενιό και  δεν είναι σπάνιο και σήμερα ακόμη να παντρεύονται το γιο ή την κόρη του εργοδότη τους, κάτι που ίσως αποτελεί την καλύτερη συνταγή για έναν πετυχημένο γάμο.
Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό, ωστόσο, άσχετα για ποιο λόγο διάλεξαν κάποιο για σύντροφό τους, όταν παντρευτούν είναι πιστοί και μπορεί να βασίζεται κανείς πάνω τους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να  είναι ο γάμος τους σταθερός και πετυχημένος. Μια από τις δυσκολίες των γάμων με Αιγόκερω είναι ότι περνούν πολύ χρόνο έξω από το σπίτι ασχολούμενοι με τα επιχειρησιακά τους ενδιαφέροντα. Ωστόσο, τελικά όλα γίνονται για το συμφέρον της οικογένειας και ένας προσεκτικός Αιγόκερως θα επιλέξει το σύντροφο που ξέρει να το εκτιμά αυτό.
         Αυτός ο σύντροφος θα μάθει να δεξιώνεται φίλους με τον τρόπο που θέλουν οι Αιγόκεροι, συνήθως στο σπίτι τους, γιατί έτσι έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την επιτυχία τους. Σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις οι συζητήσεις σχεδόν πάντα είναι πνευματώδεις και διασκεδαστικές.
Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που θα προσαρμοστεί στους άγραφους κοινωνικούς κανόνες. Μια από τις συμβατικότητες που θα αποδεχτεί περισσότερο είναι ο γάμος. Πράγματι, για τους Αιγόκερους ο γάμος αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας και έναν από τους θεσμούς που διατηρούν τα ηθικά της πρότυπα, έτσι τον παίρνουν πολύ στα σοβαρά.