Αιγόκερως και Αποφάσεις

Κοινοποίηση:

Ο φρόνιμος και προσγειωμένος Αιγόκερως είναι πιθανότατα ο πιο καλά εξοπλισμένος για να παίρνει πρακτικές αποφάσεις, αφού έχει το χάρισμα της ορθολογιστικής σκέψης και βλέπει τη ζωή με ρεαλισμό. Κατά κανόνα προχωρεί με προσοχή εκτιμώντας όλους τους παράγοντες και μετά εκμεταλλεύεται την εκπληκτική του δύναμη συγκέντρωσης για να φτάσει στη καρδιά του θέματος. Οι Αιγόκεροι πρέπει να είναι σίγουροι πως κατανόησαν απόλυτα το θέμα πριν δεσμευτούν, γιατί έχουν τη τάση να εμμένουν στις αποφάσεις που πήραν. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στις επιχειρήσεις και στην πολιτική, όπου δύσκολες αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα του κόσμου πρέπει συχνά να ακολουθούνται ενάντια σε κάθε είδους αντίσταση.

 

Οι Αιγόκεροι παίρνουν με την ίδια προσοχή και τις αποφάσεις που αφορούν την προσωπική τους ζωή. Εκτιμούν πάνω από όλα τη συναισθηματική και υλική σταθερότητα και πρέπει να είναι σίγουροι πως η απόφαση που θα πάρουν θα οδηγήσει κατά κάποιο τρόπο στην αύξηση της ασφάλειάς τους στους τομείς αυτούς. Μερικές φορές όμως επιτρέπουν σε πιθανά υλικά οφέλη να τους τυφλώσουν και να μη δουν τις συναισθηματικές συνέπειες. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να τους θυμίσει κάποιος ότι όλοι μας έχουμε αισθήματα και πως και αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λήψης μιας απόφασης.

 

Επειδή θέλει να ξέρει όλες τις όψεις μιας κατάστασης, ο Αιγόκερως συχνά προχωρεί αργά, βήμα προς βήμα, προς το τελικό συμπέρασμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να φανεί άσκοπα αργή στα πιο γρήγορα και ανυπόμονα μυαλά αλλά καθρεφτίζει τη σοβαρότητα με την οποία ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τη λήψη μιας απόφασης.

zodia-zvdia-22