Αιγόκερως και Διακοπές

Ο Αιγόκερως είναι το τελευταίο ζώδιο της Γης στο ζωδιακό κύκλο και η φράση «φοβάται να πετάξει» πρέπει σίγουρα να πρωτοειπώθηκε για κάποιον από αυτούς. Πράγματι, οι Αιγόκεροι είναι τόσο «ριζωμένοι» στο έδαφος που φοβούνται να ριψοκινδυνέψουν. Στο τέλος όμως ξεπερνούν τους φόβους τους χάρη στην προσπάθεια και την επιμονή τους.

 
Ο Κρόνος που κυβερνά τους Αιγόκερους τους κάνει να βλέπουν τη ζωή σαν πολύ σοβαρή υπόθεση. Συνήθως δεν τους αρέσει να ταξιδεύουν πολύ και θεωρούν τη διακοπή της καθημερινής ρουτίνας μάλλον ενοχλητική. Αλλά, όταν πεισθούν να πάνε ταξίδι, συνήθως ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για κάτι που είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και μορφωτικό. Οι Αιγόκεροι σε σχέση με τα άλλα ζώδια κάνουν λιγότερο εντυπωσιακές διακοπές. Ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο σε μια ήσυχη τοποθεσία είναι ότι ακριβώς τους ταιριάζει, και μόλις τακτοποιηθούν δε λένε να κουνήσουν.

 

                  Οι Αιγόκεροι συχνά ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επειδή, από τη φύση τους, διαλέγουν επαγγέλματα που απαιτούν τέτοιου είδους ταξίδια. Γενικά διαλέγουν τους παλιούς και δοκιμασμένους δρόμους, αντί να δοκιμάσουν καινούρια μονοπάτια. Καθώς είναι αρκετά κοινωνικά άτομα, προτιμούν να ταξιδεύουν με φίλους, παρά μόνοι τους. Τους αρέσουν ειδικότερα ταξίδια που περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά κτίρια.

zodia-zvdia-22

 

                  Οι Αιγόκεροι συχνά γίνονται σκλάβοι της δουλειάς τους. Βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες  για να αποφύγουν ταξίδια, που τα θεωρούν σπατάλη χρόνου. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταξίδια τους αναζωογονούν με νέες δυνάμεις στη δουλειά τους.