Αιγόκερως και Δύναμη

Κοινοποίηση:

Οι υψηλές θέσεις που προσδίδουν γόητρο και εξουσία προσελκύουν τους Αιγόκερους, που έχουν μια έμφυτη ικανότητα να αναλαμβάνουν και να μοιράζουν σωστά υπευθυνότητες. Σπάνια θα φτάσουν στην κορυφή από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως, προσεγγίζουν το στόχο τους με τόση μεθοδικότητα που πάντα φτάνουν εκεί που θέλουν.

 

Οι Αιγόκεροι χρειάζονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, να αποδείξουν πόσο αποτελεσματικοί είναι σαν αρχηγοί –πράγμα που οφείλεται σε ανασφάλειες της παιδικής τους ηλικίας. Αλλά παρόλο που προσεγγίζουν το στόχο τους με μεγάλη αποφασιστικότητα, δυσκολεύονται να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να φτάσει κανείς ψηλά και ελάχιστοι πραγματοποιούν τα όνειρά τους πριν τα 30 τους χρόνια.

 
Όταν οι Αιγόκεροι φτάσουν στην κορυφή, διοικούν πολύ καλά. Δείχνουν ευαισθησία στις ανάγκες των άλλων και διαλέγουν έναν προστατευόμενο που τους θυμίζει τον εαυτό τους όταν οι ίδιοι ήταν νεότεροι, και του μεταδίδουν τις γνώσεις τους, για να τον προετοιμάσουν για τις μελλοντικές τους ευθύνες. Αυτό σημαίνει, φυσικά, πως η δύναμη που θα αποκτήσουν, θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται με τον τυπικό τρόπο του Αιγόκερου. Πάνω από όλα, οι Αιγόκεροι θέλουν να νιώθουν πως αξίζουν τη δύναμη που έχουν και πως την κέρδισαν με δίκαια και τίμια μέσα. Και η αλήθεια είναι πως μπορεί να παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες, αλλά σαν τους Κριούς, παίζουν για να κερδίσουν.

zodia-zvdia-22

 
Οι Αιγόκεροι ονειρεύονται υψηλές θέσεις από πολύ νωρίς, αλλά σπάνια τις πετυχαίνουν στο πρώτο μισό της ζωής τους. Από τη στιγμή που νιώθουν πως ελέγχουν το περιβάλλον τους, όμως, κυριολεκτικά ανθούν. Συχνά αναπτύσσουν τότε ιδιότητες που τους έλειπαν παλιότερα –για παράδειγμα, την τέχνη της χαλάρωσης ή μια καλή αίσθηση του χιούμορ.