Αιγόκερως και Οικογένεια

Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερω φαίνεται ότι είναι προγραμματισμένα εκ των προτέρων να αναλαμβάνουν φορτία και ο Αιγόκερως γονιός παίρνει τα καθήκοντά του πολύ στα σοβαρά. Η έντονη αίσθηση ευθύνης μπορεί να τους χρησιμεύσει σαν δικαιολογία για να παραμελήσουν αυτό που θεωρούν ως την μάλλον άβολη συναισθηματική πλευρά ενός παιδιού, για χάρη των πιο υλιστικών αξιών του «καλού» γονιού.


Συνήθως προσφέρουν κάθε ευκαιρία για την επιτυχία της οικογένειας, που μπορεί να περιλαμβάνει καταθέσεις στην τράπεζα και τα καλύτερα σχολεία για τα παιδιά. Ωστόσο, αυτή η βαρύτητα που δίνεται στον πλούτο και την κοινωνική θέση, μπορεί να οδηγήσει σε συχνές απουσίες από το σπίτι εξαιτίας της απασχόλησής τους στη δουλειά. Οι Αιγόκεροι εκτιμούν τη σταθερότητα και το σεβασμό στους κανόνες και προσπαθούν να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν με μια αίσθηση πειθαρχίας. Δεν είναι το ζώδιο που επιτρέπει πειραματισμούς και αντιδρά σε κάθε παρέκκλιση από τα εδραιωμένα «πρότυπα». Ο Αιγόκερως έχει την τάση να πιέζει τα παιδιά να προχωρήσουν και παρόλο που ο εσωστρεφής αυτός άνθρωπος συμπαθεί τους ντροπαλούς και μαζεμένους γόνους του, το παιδί που έχει συναισθηματικές ανάγκες μπορεί να υποφέρει από έλλειψη στοργής. Οι Αιγόκεροι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι η πειθαρχία δεν είναι το παν και ότι η διασκέδαση και το γέλιο μπορούν να ελαφρύνουν και το πιο βαρύ γονικό φορτίο που προέρχεται από τα ανήσυχα παιδιά.


Ο πατέρας Αιγόκερως το βρίσκει δύσκολο να χαλαρώσει τόσο όσο να μπορέσει να απολαύσει τα παιδιά του, αν και η δυσκολία αυτή μειώνεται όσο μεγαλώνουν. Είναι πιθανό να έχει γράψει το παιδί του στο σχολείο από την ώρα που γεννήθηκε. Η μητέρα Αιγόκερως χρησιμοποιεί τη μεγάλη της αίσθηση του αστείου ως συναισθηματικό σημείο επαφής με τα παιδιά της.

zodia-zvdia-22