Αιγόκερως και Πάθος

capricorn

Κοινοποίηση:

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που κρύβει καλά τα αισθήματά του και εμφανίζεται επιφανειακά ψυχρός, αδιάφορος, και πολύ επιδέξιος και ικανός. Ωστόσο, αν γνωρίσετε καλά έναν Αιγόκερω θα ανακαλύψετε μια γεμάτη πάθος πλευρά του που ποτέ δεν είχατε φανταστεί. Καθώς είναι ζώδιο της Γης, το ενδιαφέρον του κινείται γύρω από πρακτικά θέματα. Έτσι, οι Αιγόκεροι συγκινούνται περισσότερο από πράγματα που έχουν σχέση με το σώμα και τις αισθήσεις τους, όπως το καλό φαγητό, το παλιό κρασί, τα ωραία ρούχα, το σεξ και συχνά οι τέχνες, ειδικά μάλιστα η μουσική.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι Αιγόκεροι ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους και τη θέση τους στην κοινωνία. Ξέρουν πολύ καλά  που ακριβώς θέλουν να φτάσουν και συχνά ξοδεύουν όλη τους την ενεργητικότητα για να το πετύχουν. Η επιτυχία συγκινεί τους Αιγόκερους πάνω από όλα εκτός, ίσως, από την ασφάλεια της οικογένειάς τους.  Δουλεύουν πολύ σκληρά για να φτάσουν στην κορυφή και αναστατώνονται ιδιαίτερα αν νιώσουν πως η θέση τους κινδυνεύει. Όλοι οι Αιγόκεροι θέλουν να αισθάνονται πως έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια τους, αλλά η ανάγκη τους αυτή γίνεται αληθινή μανία καθώς μεγαλώνουν. Σε γενικό επίπεδο, παθιάζονται  με την πειθαρχία, την αποδοτικότητα, το νόμο και την τάξη, τη σκληρή δουλειά, την οικονομία και την αποταμίευση.
Οι Αιγόκεροι επιδεικνύουν μεγάλη προσήλωση στην οικογένεια και τις ρίζες τους. Εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προγόνους και την κληρονομιά τους και σέβονται την ιεραρχία μέσα στην οικογένεια. Το παρελθόν είναι πολύ σημαντικό για εκείνους και διαφυλάσσουν τις παραδόσεις με πάθος. Είναι πολύ συντηρητικοί και συχνά γίνονται ακόμα περισσότερο καθώς μεγαλώνουν.