Αιγόκερως και Περιουσία

capricorn-zodiac-symbol

Κοινοποίηση:

Επειδή η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι τα δυο κίνητρα με βάση τα οποία κινείται αυτό το ζώδιο, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι Αιγόκεροι αποδίδουν  μεγάλη αξία στα υλικά αγαθά κάθε είδους. Ο κυβερνήτης τους ο Κρόνος, τους κάνει να έχουν μια δυναστική άποψη για τη ζωή οπότε ικανοποιούνται πολύ όταν έχουν να κληροδοτήσουν κάτι πολύτιμο στις επόμενες γενιές. Με τον ίδιο τρόπο, πολλά από τα δικά τους αποκτήματα είναι πιθανό να τα έχουν κληρονομήσει από τους γονείς και τους παππούδες τους.
Οι Αιγόκεροι έλκονται ιδιαίτερα από πράγματα με διαχρονική αξία ή με πράγματα που συνδέονται ισχυρά με το παρελθόν. Ιδιαίτερα εκτιμούν τις αντίκες μια που αυτές αποτελούν προσφιλή περιουσιακά στοιχεία, αλλά μπορεί να εκτιμούν εξίσου τις απομιμήσεις και τα πιο μοντέρνα αντικείμενα με παραδοσιακή χροιά, για την αξία και την τέχνη τους.
Η ποιότητα και η αξιοπιστία χαρακτηρίζουν τα περιουσιακά στοιχεία του Αιγόκερου και ακόμα και αυτή η περίφημη τσιγκουνιά δεν θα τον εμποδίσει να αγοράσει το καλύτερο.
Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα και αξεσουάρ τους: ενώ ποτέ δεν υποκύπτουν στις επιταγές της μόδας και προσέχουν να αποφεύγουν τις πρόσκαιρες τάσεις, οι έξυπνοι Αιγόκεροι ξέρουν όλες τις «σωστές» μάρκες και από πού να ψωνίσουν. Μπορεί επίσης να είναι λιγάκι επιφυλακτικοί ως προς το να αφήσουν τους άλλους να μάθουν αυτό που οι ίδιοι ξέρουν!
οι Αιγόκεροι έχουν την τάση να συλλέγουν αντικείμενα που θα πάρουν αξία με την πάροδο του χρόνου. Ένα καλό παράδειγμα μπορεί να είναι μια «κάβα» με παλιά κρασιά. Οι Αιγόκεροι εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και μετά περιμένουν υπομονετικά να αποκτήσει ουσιαστική αξία αυτό που αγόρασαν.