Αιγόκερως και Πνεύμα

Κοινοποίηση:

Ο τρόπος που σκέφτεται ο Αιγόκερως δείχνει τη στάση αυτού του ζωδίου απέναντι στη ζωή, στάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρακτική, προσεκτική και μεθοδική. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αργά, διστακτικά, προσεκτικά, αρνούμενοι να απατηθούν από τα φαινόμενα και ποτέ δε δεσμεύονται αν δε γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα σχετικά στοιχεία. Από τη στιγμή που θα μελετήσουν κάποιο θέμα, ωστόσο, η εξυπνάδα και η ικανότητά τους αποτελούν εγγύηση πως θα χρησιμοποιήσουν με τρόπο χρήσιμο και εποικοδομητικό όλες τις γνώσεις που απέκτησαν.

 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Αιγόκερων είναι η επιμονή τους, που αντικατοπτρίζει τον κυβερνήτη του ζωδίου αυτού, τον αυστηρό Κρόνο. Όταν οι Αιγόκεροι αρχίσουν να δουλεύουν πάνω σε κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το τελειώσουν. Θα ολοκληρώσουν την εργασία τους με την ίδια μεθοδικότητα και προσοχή με την οποία την άρχισαν –ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για κάτι που έχει σχέση με σχεδιασμό και κατασκευή κτιρίων ή με το εμπόριο.

 

Ο Κρόνος, ωστόσο, πολλές φορές περιορίζει τις δυνατότητες του Αιγόκερου, κάνοντάς τον απαισιόδοξο και καχύποπτο απέναντι σε καθετί καινούριο. Εκείνο που θα έπρεπε να καταλάβουν οι Αιγόκεροι είναι πως και η επιφυλακτικότητα έχει τα όριά της και πως εκείνοι είναι πιο ικανοί από τους περισσότερους ανθρώπους όταν πρόκειται για την εφαρμογή των νέων ιδεών στην πράξη.

zodia-zvdia-22

 
Ο νους του Αιγόκεροι λειτουργεί λογικά και προσεκτικά και ζυγίζει τα πάντα πριν αποφασίσει κάτι. Οι Αιγόκεροι έχουν την τάση να αποβάλλουν από το μυαλό τους οτιδήποτε θεωρούν περιττό ή άσχετο με τις ανάγκες τους –πράγμα που τους κάνει να φαίνονται ψυχροί υπολογιστές.