Αιγόκερως και Προβλήματα

zwdia-103

Κοινοποίηση:

Ο Αιγόκερως είναι ένα προσεκτικό και εξαιρετικά λογικό ζώδιο που έχει την τάση να αντιμετωπίζει τη ζωή με έναν εξίσου επιφυλακτικό, λογικό τρόπο. Συχνά αυτό αποφέρει κέρδη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καριέρα και την κοινωνική άνοδο, αλλά σε αισθηματικό επίπεδο μπορεί να είναι πηγή προβλημάτων. Ο Αιγόκερως δυσπιστεί απέναντι στα αισθήματα –τα δικά του και των άλλων – και για αυτό αντιμετωπίζει συχνά τα θέματα της καρδιάς με ένα μάλλον ψυχρό, αναίσθητο τρόπο. Μπορεί να είναι το ίδιο σκληρός και με τον εαυτό του και υπάρχουν φορές που ο περιορισμένος, ζοφερός τρόπο σκέψης έχει σαν αποτέλεσμα να τον κάνει να χάνει ότι καλύτερο έχει να του προσφέρει η ζωή.
Ένα άλλο μειονέκτημα της επιφυλακτικότητας του Αιγόκερω είναι η απροθυμία να επενδύει στο μέλλον, είτε υλικά, είτε συναισθηματικά. Συχνά αυτή του η απροθυμία να συμβαδίζει με την εποχή του πηγάζει από μια έλλειψη αυτοπεποίθησης. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μπορούν εύκολα να πείσουν  τον εαυτό τους ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερα από όσα έχουν και πως η μόνη τους ασφάλεια είναι να γαντζώνονται στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο ατού του Αιγόκερω είναι το ταλέντο του να λύνει τα προβλήματα όσο δύσκολα και αν είναι, γιατί όσο και αν φαίνονται σκούρα τα πράγματα αυτός επιμένει μέχρι να βρει την πιο κατάλληλη λύση. Αυτό που πρέπει να μάθει είναι να χαλαρώνει που και που.  Ακόμα και τα προβλήματα έχουν τη διασκεδαστική πλευρά τους!
Η συντηρητική φύση των Αιγόκερων έχει σαν αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να βρίσκουν ίσως πάντα τις πιο λογικές λύσεις στα προβλήματα αλλά όχι  και τις πιο εμπνευσμένες. Οι Αιγόκεροι θα πρέπει να θυμούνται πως σαν Παρορμητικό ζώδιο μπορούν να ρισκάρουν και λίγο προκειμένου να προχωρήσουν.