Αιγόκερως και Χαρακτήρας

αντρας-αιγοκερως-zwdia-taro-ωροσκοπιο

Κοινοποίηση:

Η φωτεινή πλευρά: Ένα από τα πιο θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αιγόκερω είναι η αίσθηση του χιούμορ. Είναι κάτι που συχνά τον στηρίζει στην προσπάθειά του να επιβάλει την τάξη στον κόσμο ή να κυριαρχήσει στις πηγές του. Μόλο που το χιούμορ του δεν έχει  μεγάλη χάρη, τον βοηθά στην επαφή του με τους άλλους (πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο για τον αυτάρκη Αιγόκερω). Ωστόσο είναι πολύ καλός σε ό,τι βρίσκουν κουραστικό τα άλλα ζώδια, εκτός από εκείνα της Γης. Ο Αιγόκερως είναι ατέλειωτα υπομονετικός, προνοητικός, αξιόπιστος, επίμονος και πειθαρχημένος.

 
Η σκοτεινή πλευρά: Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερω μπορεί να έχουν νοοτροπία υπερβολικά αυστηρή και απαισιόδοξη. Επίσης οι συναλλαγές τους με τους άλλους ανθρώπους  μπορεί να είναι ζοφερές και καταθλιπτικές. Έχουν τάσεις να είναι συχνά πολύ ψυχροί και απόμακροι συναισθηματικά. Η προνοητική και συνετή πλευρά της φύσης τους μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να φτάσουν στα άκρα και να μπουν στο αντικοινωνικό βασίλειο της τσιγκουνιάς.

 
Η ανάγκη των ατόμων του ζωδίου αυτού να ελέγχουν τα πάντα μπορεί να τα αναγκάσει να φτάσουν τα όρια της αυταρχικότητας. Δυσπιστούν σε καθετί αυθόρμητο αν έχει τάσεις να τους εκτρέψει από την επιδίωξή τους, που είναι να αλλάξουν το περιβάλλον τους, ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους χωρίς να λογαριάσουν το τίμημα.
Οι περισσότεροι Αιγόκεροι προτιμούν να συντηρούν τα κεφάλαιά τους και είναι σταθεροί υποστηρικτές όλων των παραδόσεων και του κατεστημένου. Το βασικό τους κίνητρο είναι η ασφάλεια. Μπορούν να γίνουν επίσης φανατικοί ηθικολόγοι, αντιδρώντας σε οτιδήποτε αντιτίθεται στην άποψη που έχουν σχηματίσει για τον κόσμο. Επίσης είναι πολύ γνωστοί για την γενναιόδωρη φύση τους.

zodia-zvdia-22