Αιγόκερως και Χιούμορ

Κοινοποίηση:

Οι κατευθυνόμενοι από τον Κρόνο φιλόδοξοι και εργατικοί Αιγόκεροι δεν είναι πάντα μουντοί και ζοφεροί.

 

Μπορεί να προγραμματίζουν προσεκτικά κα να προτιμούν μια καλά οργανωμένη ζωή, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν αίσθηση χιούμορ. Μόλο που αυτή η όψη της προσωπικότητάς τους πιθανόν να μη γίνεται αντιληπτή αμέσως, τους αρέσει να γελούν –και να κάνουν και τους άλλους να γελούν –όσο και στα πιο εξωστρεφή ζώδια. Καθώς συχνά το ζώδιο αυτό ταυτίζεται με την εξουσία, οι Αιγόκεροι συνήθως, στα κωμικά ντουέτα, παριστάνουν τον «σοβαρό».
Σε αυτές τις περιπτώσεις αντλούν από τις φυσικές τους κλίσεις, αλλά βλέπουν και την αστεία πλευρά της κατάστασης που δημιουργούν.

 
Το χιούμορ του Αιγόκερου μπορεί να εκδηλωθεί αρκετά αργά στη ζωή. Καθώς ωριμάζουν χαλαρώνουν λίγο τον έλεγχο που ασκούν στον εαυτό τους και αντιλαμβάνονται ότι η διασκέδαση και το γέλιο είναι δυο σημαντικά συστατικά της ζωής και όχι ρηχές δραστηριότητες που οδηγούν σε σπατάλη χρόνου. Περιστασιακά, το χιούμορ των Αιγόκερων μοιάζει με το σεληνιακό, σουρεαλιστικό χιούμορ του αντίθετου ζωδίου τους, του Καρκίνου. Είναι ικανοί να επινοήσουν εξωφρενικούς χαρακτήρες και να τους τοποθετήσουν σε φανταστικές ιστορίες. Όπως και οι αντίθετοί τους Καρκίνοι μπορεί να ξεκαρδιστούν με παράξενες ιστορίες, που είναι αινιγματικές για τους υπόλοιπους. Οι Αιγόκεροι έχουν το ίδιο μεταβλητή διάθεση και είναι το ίδιο ασταθείς όπως και οι Καρκίνοι.

zodia-zvdia-22

 
Ο Αιγόκερως δεν είναι το πιο γρήγορο από τα ζώδια, έτσι πιθανόν να χρειαστεί χρόνο για να βρει το αστείο σημείο ενός ανεκδότου. Αλλά όταν συνειδητοποιήσει το αστείο της υπόθεσης, θα γελάσει με την καρδιά του. στην επανάληψη μιας κωμωδίας θα γελάσουν πολύ περισσότερο, έχοντας τη σιγουριά ότι κατανόησαν το πνεύμα της.