Αιγόκερως και Χρήμα

zwdia-ζωδια-xrima

Κοινοποίηση:

Οι Αιγόκεροι έχουν τη φήμη ανθρώπων που διέπονται από υλιστικές φιλοδοξίες και μόνο. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αντίθετα, μάλιστα, αντιμετωπίζουν τη ζωή σαν σχολείο που έχει πολλά να τους διδάξει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο γι’ αυτούς και λιγότερο απ’όλα η τύχη, η οποία πιστεύουν ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σκληρή δουλειά. Έτσι οπλίζονται με σιδερένια αποφασιστικότητα, την οποία χρησιμοποιούν με υπομονή στο διαρκή τους αγώνα να επιβληθούν. Για τους Αιγόκερους, μόνο τα πρακτικά και συγκεκριμένα θέματα είναι σημαντικά και η πλέον απτή απόδειξη της επιτυχίας τους είναι ο τραπεζικός τους λογαριασμός. Συχνά αποδεικνύονται αδίστακτοι στις συναλλαγές τους, αλλά πληγώνονται αν τους κατηγορήσεις για υπερβολική προσήλωση στα υλικά αγαθά. Τα χρήματα είναι για τον Αιγόκερω ένα όπλο που του δίνει τη δύναμη να κρατά σε απόσταση αυτόν το χαοτικό κόσμο.

 

Οι Αιγόκεροι μπορεί να αργήσουν να βρουν το δρόμο τους, αλλά όταν χαράξουν πορεία, τίποτα δεν τους σταματάει. Δουλεύουν αδιάκοπα και φροντίζουν με μεγάλη επιμονή να διατηρήσουν αυτά που πέτυχαν. Ίσως αυτή τους η τάση να έχει προκαλέσει τη φήμη ότι είναι τσιγκούνηδες. Ακόμα και όταν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση υιοθετούν έναν υπερβολικά λιτό τρόπο ζωής σαν να θέλουν να θυμίσουν στον εαυτό τους την ταπεινή καταγωγή τους. Το να τα καταφέρνεις και με τα λίγα δεν κάνει κακό, λένε για να δικαιολογήσουν τη στάση τους.

Οι Αιγόκεροι έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν οικονομικά αλλά επειδή φοβούνται ότι οι καλές μέρες δε θα κρατήσουν πολύ, συχνά προτιμούν να φυλάνε τα χρήματά τους για τις δύσκολες στιγμές. «Χτίζω» θέλουν να πιστεύουν για τον εαυτό τους οι Αιγόκεροι, αλλά ο φόβος να μη χάσουν αυτά που έχτισαν μπορεί να τους μετατρέψει σε τσιγκούνηδες και μίζερους.

zodia-zvdia-22