Αιγόκερως και Υγεία

Κοινοποίηση:

Περνώντας μέσα από τη ζωή προσεκτικά και μεθοδικά, οι Αιγόκεροι έχουν μια ενστικτώδη αντίληψη των ικανοτήτων του, που χρησιμοποιούν εφευρετικά για να εκπληρώσουν καθορισμένους σκοπούς. Όταν αρχίσουν να δουλεύουν πολύ λίγα πράγματα μπορούν να τους αποσπάσουν την προσοχή. Ωστόσο μπορεί να έχουν κρίσεις κατάθλιψης εξαιτίας των δύσκολων στόχων ου θέτουν στους εαυτούς τους, και της αδυναμίας τους να ξεσπάσουν.
Είναι επίμονοι στην επίτευξη των σκοπών τους, και άκαμπτοι όσον αφορά τα πρότυπα της δουλειάς τους. Οι Αιγόκεροι δεν είναι πρόθυμοι να εμπιστευτούν σε άλλους την πραγματοποίηση των μακροπρόθεσμων σχεδίων τους. Έχουν επίσης την τάση να υποτιμούν την αξία της χαλάρωσης εκτός κι αν εξυπηρετεί κάποιο χρήσιμο σκοπό, όπως ένα παιχνίδι γκολφ με το αφεντικό. Χαρακτηριστικά, αυτή η ακαμψία του χαρακτήρα τους αντιστοιχεί σε εκείνες τις ασθένειες των Αιγόκερων που περιορίζουν την κίνηση, όπως οι ρευματισμοί και η αρθρίτιδα.
Γενικά αντιμετωπίζουν την υγεία τους με πειθαρχία, όπως την καριέρα τους. Είναι δραστήριοι. Αλλά θα επιτρέψουν στον εαυτό τους την πολυτέλεια της άσκησης μόνο όταν χωράει μέσα στο δικό τους πρόγραμμα ζωής. Πρέπει να υπάρχει ένας στόχος στον οποίο να μπορούν να αποβλέπουν, π.χ. να κατακτήσουν μια ψηλή βουνοκορφή.
Οι σοβαροί Αιγόκεροι μπορούν να παγιδευτούν σε μεγάλες περιόδους δουλειάς που σταδιακά μπορούν να διαβρώσουν την υγεία τους. Αντί για αυτό, θα ήταν σοφό για αυτούς να αναπτύξουν ενδιαφέροντα που να περιλαμβάνουν μια τέλεια αλλαγή διάθεσης και να  συνειδητοποιήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το να παίζεις μόνο για το παιχνίδι σε σταθερή βάση για την καταπολέμηση του άγχους.