Τι φοβάται το ζώδιο της Παρθένου

ζωδιο-γυναικα-παρθενος-ωροσκοπιο-2015-taro

Κοινοποίηση:

Όπως και οι Δίδυμοι, η Παρθένος είναι Μεταβλητό ζώδιο με κυβερνήτη τον Ερμή και το μυαλό της κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις. Αλλά ενώ οι Δίδυμοι επιδιώκουν να σκορπίζουν τις γνώσεις τους δεξιά και αριστερά, η πρακτική Παρθένος προσπαθεί να συγκεντρώσει τις γνώσεις της, δημιουργώντας κάποια τάξη μέσα στο χάος. Ο μεγάλος φόβος των Παρθένων είναι πως δε θα επιτύχουν το σκοπό τους –πως αφού πρώτα βουλιάξουν μέσα σε στοιχεία και αριθμούς, στο τέλος θα βρεθούν εγκαταλειμμένοι, χωρίς να έχουν να προσφέρουν τίποτα χρήσιμο στον κόσμο. Και ο φόβος αυτός τους προκαλεί το περίφημο πάθος τους για τη λεπτομέρεια.

 

 

Στην προσπάθειά τους να βάλουν τάξη στον κόσμο, θα τακτοποιήσουν προσεκτικά τα πάντα. Γίνονται μανιώδεις με τη τάξη, από φόβο μήπως καταρρεύσει η ισορροπία που έχουν επιτύχει. Το πρόβλημα είναι πως επειδή ασχολούνται τόσο πολύ με τις λεπτομέρειες, παραβλέπουν τα πιο ουσιαστικά θέματα. Το αποτέλεσμα είναι το χάος –ακριβώς αυτό που οι Παρθένοι φοβούνται πάνω από όλα. Ο φόβος τους για την ακαταστασία και την έλλειψη τάξης, εκδηλώνεται μερικές φορές σαν υπερβολικός σκεπτικισμός προς οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν. Μέχρι να τους επιτρέψουν να επεξεργαστούν τα νέα στοιχεία, καθετί το νέο αποτελεί πιθανή απειλή για το σύστημα και επομένως δικαιολογημένα τους προκαλεί φόβο.

 

 

Ο φόβος των Παρθένος για το χάρος επεκτείνεται και στο συναισθηματικό τους επίπεδο. Φοβούνται ότι εκδηλώνοντας τα αισθήματά τους θα χάσουν τον έλεγχο των πραγμάτων, για αυτό και προσπαθούν μονίμως να τα συγκρατούν. Αυτό αποδεικνύεται συχνά αντιπαραγωγικό, καθώς οι ανησυχίες τους κατατροπώνουν εσωτερικά. Πρέπει, λοιπόν, να μάθουν να χαλαρώνουν και να αφήνονται να παρασυρθούν λιγάκι από το ποτάμι της ζωής.

zodia-zvdia-22