Γιατί να θηλάσετε ?

Κοινοποίηση:

Από την αρχή της εγκυμοσύνης σας θα αναρωτιέστε αν θα θηλάσετε…Θήλασε το μωρό σου σε υψηλή συχνότητα και αυτό, από τον πρώτο μήνας ζωής του. Είναι εξ’ορισμού, ο καλύτερος τρόπος σίτισης του βρέφους. Αν ο θηλασμός δεν έχει τίποτα το υποχρεωτικό, είναι αναμφισβήτητο ότι αποφέρει οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. Βρείτε ακολούθως μερικά από τα οφέλη :

Πλεονεκτήματα για το βρέφος

– Εύπεπτο γάλα

zodia-zvdia-22

– Προλαμβάνει προβλήματα του στομάχου, του εντέρου και βοηθά στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

– Ιδανική πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που εμφανίζονται ακριβώς τη στιγμή που το μωρό τα έχει ανάγκη : η σύνθεση του γάλακτος αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

– Ηρεμιστική επίδραση στο μωρό

– Ιδανική προστασία κατά των ασθενειών : διάρροιες, ωτίτιδες, ρινοφαρυγγίτιδες, διάφορες παιδικές ασθένειες, βρογχιολίτιδα και οξείες μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος.

– Διέγερση – ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

– Μακροχρόνια προστασία από τις αλλεργίες τροφίμων και μη εδώδιμων προϊόντων.

– Προστασία κατά του διαβήτη και την πρόληψη της παχυσαρκίας

– Σωστή τοποθέτηση των σιαγόνων του μωρού

– Δημιουργεί μια ισχυρή, ασφαλή και ποιοτική σύνδεση με τη μητέρα

Πλεονεκτήματα για τη μητέρα

– Μειώνεται η κούραση, διότι η μητέρα δεν χρειάζεται να σηκωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προετοιμάσει το μπιμπερό με το γάλα. Το στήθος, είναι εκεί, με το γάλα πάντα έτοιμο και στη σωστή θερμοκρασία, αρκεί να πάρετε στην αγκαλιά το μωρό σας.

– Όπου και να πάτε μπορείτε να θηλάσετε το παιδί σας ανά πάσα στιγμή. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, χωρίς αποστειρώσεις, χωρίς να μετράτε τις σωστές δοσολογίες.

– Βοηθά στην αποκατάσταση του αρχικού σας βάρους…και όμως ΝΑΙ !…ο θηλασμός σας βοηθά να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης, ενώ παράλληλα μειώνεται και το παραπανίσιο λίπος που είχε εγκατασταθεί στο σώμα σας, με τη βοήθεια βεβαίως και της σωστής διατροφής.

– Όπλο ενάντια της επιλόχειας κατάθλιψης : Η αύξηση παραγωγής ενδορφινών, δίνει στο θηλασμό μια θετική επίδραση ενάντια στην κατάθλιψη.

– Μηδενικό κόστος, εφ’οσον δεν χρειάζεται να αγοράζετε γάλα για το βρέφος, μπιμπερό και αποστειρωτή μπουκαλιών.

– Και πολλά πολλά συναισθήματα…υπάρχει ωραιότερη αίσθηση, όταν τη στιγμή που θηλάζει το μωρό σας, σας χαϊδεύει με το μικρό του χεράκι ? όταν τρώει και σας κοιτάζει στα μάτια ? όταν εισπράττει από εσάς τη μεγαλύτερη αγάπη ?

Μη διστάζετε…και ξεκινήστε το θηλασμό !

Σημείωση : Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο θηλασμός δεν είναι τρόπος αντισύλληψης. Αντιθέτως έχετε τις ίδιες πιθανότητες με οποιαδήποτε περίοδο στη ζωή σας, ίσως και με ακόμη περισσότερες πιθανότητες για μια ακόμη εγκυμοσύνη. Επομένως, εάν δεν επιθυμείτε άλλη εγκυμοσύνη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και προβείτε σε μέσα αντισύλληψης.