Η γυναίκα Ζυγός

Κοινοποίηση:

Είναι πιο σκληρή από τον άντρα Ζυγό αν και καταφέρνει να το κρύβει. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα να μεταχειρίζεται τον άντρα της και μπορεί να τον πείσει ότι μαζί της είναι πολύ ευχαριστημένος, γιατί έχει δίπλα του, συνεχώς, την πιο πιστή σύντροφο.
Η γυναίκα Ζυγός, γνωρίζει πώς να πετυχαίνει την καλύτερη εμφάνιση με πολύ λίγα έξοδα, αλλά αυτό οφείλεται, σε κάποιο ποσοστό, στην ικανότητά της να τα φτιάχνει μόνη της. Δημιουργεί, έτσι, ένα ευτυχισμένο σπίτι, χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η ειρηνική ατμόσφαιρα και η αρμονία γύρω της. Δεν είναι ενθουσιώδης σαν νοικοκυρά: όταν έχει την οικονομική δυνατότητα, θα βάλει καθαρίστρια να της καθαρίσει το σπίτι και μπορεί να είναι, ορισμένες φορές, πολύ ακατάστατη (όπως ο άντρας Ζυγός). Μην περιμένετε να είναι ακριβής στην ώρα της. Αλλά, είναι πάντα έτοιμη να δεχτεί επισκέπτες και δεν παραπονιέται, όταν ο άντρας της τους καλέσει, χωρίς πρώτα να την ενημερώσει.
Μπορείτε να είστε βέβαιοι, πως προτιμάει να μένει στο σπίτι της, παρά να βγαίνει έξω, μακριά από αυτό. Στην πράξη, ο άντρας της παραπονιέται συνήθως ότι καθυστερεί πολύ να ετοιμαστεί, όταν πρόκειται να βγουν έξω, προσπαθώντας να διαλέξει αυτό που θα φορέσει, από όσα έχει στην ντουλάπα της.
Η μητέρα Ζυγός είναι φιλόστοργη, αλλά όχι πολύ αυταρχική. Ενθαρρύνει τα παιδιά της να βασίζονται στον εαυτό τους και να κάνουν συναναστροφές με άλλα παιδιά, ελεύθερα. Αλλά, έχει την αδυναμία να πιστεύει ότι τα παιδιά της είναι ανώτερα από τα άλλα παιδιά, πράγμα το οποίο ερεθίζει τις άλλες μητέρες, όταν επιμένει σε αυτό.
Η γυναίκα Ζυγός είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον σύζυγό της, γιατί μπορεί και τον βοηθά πολύ στην καριέρα του. προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συζύγου της και προσπαθεί να είναι ιδανική οικοδέσποινα, όταν ο σύζυγος προσκαλεί στο σπίτι του τους προϊσταμένους του. Επίσης, πρόθυμα θα κάνει τον κόπο να δημιουργήσει κοινωνικές διασυνδέσεις όταν αυτό πρόκειται να αποβεί σε όφελος του συζύγου της.
Έχει ένα ιδιαίτερο ελάττωμα, όπως και ο άντρας Ζυγός: δεν μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς του έρωτα, αν και δεν έχει πρόθεση να φερθεί άπιστα στο σύζυγό της. Όλοι οι Ζυγοί είναι πολύ επιδεκτικοί στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο και δέχονται ευχάριστα την ερωτική προσοχή των άλλων, για να ενισχύσουν την ανεπαρκή τους αυτοπεποίθηση.