Ιχθύες και Φιλοδοξίες

Οι Ιχθύες είναι ονειροπόλοι, με καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και συνήθως η επιτυχία σε έρχεται σε αυτούς τους τομείς.
Θεωρούν σημαντικότερο να δώσουν καλή παράσταση παρά να πάρουν αδρή αμοιβή –μόλο που απολαμβάνουν τον πλούτο όταν τον έχουν.
Είναι ένα ζώδιο με τρυφερότητα και ιδεαλισμό, που πάνω από όλα μετρά την καλλιτεχνική ολοκλήρωση. Ελάχιστοι Ιχθύες μπορούν να αντέξουν την αυστηρή πειθαρχία. Οι περισσότεροι αποτραβιούνται στον κόσμο της φαντασίας γιατί δεν αντέχουν την πίεση να πετύχουν στον υλιστικό κόσμο μας.
Και όσοι πετυχαίνουν, χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής στη νέα εμπειρία. Πολλοί Υδροχόοι αναπτύσσουν εξάρτηση από το ποτό ή τα ναρκωτικά αλλά οι πιο σώφρονες βρίσκουν εποικοδομητικότερη διέξοδο για τη φαντασία και την αισθαντικότητά τους.
Ωστόσο οι Ιχθύες έχουν την ικανότητα να χειρίζονται τους άλλους, που σε συνδυασμό με τον ιδεαλισμό τους, τους ωθεί να σταδιοδρομήσουν στην πολιτική ή την εκκλησία. Λατρεύουν τις επισημότητες και τις τελετές που συνεπάγονται και τα δύο αυτά λειτουργήματα και αξιοποιούν στο έπακρο την ηθοποιία τους.
Πολλοί πετυχημένοι Ιχθύες παίζουν συνήθως το ρόλο που προσδοκούν από εκείνους οι άλλοι, ενώ διατηρούν μέσα τους τον αληθινό τους εαυτό.
Οι Ιχθύες αδιαφορούν για τα υλικά αγαθά και την επιτυχία, μόλο που τους αρέσει να ονειρεύονται μεγάλα κατορθώματα. Ωστόσο δε μετρούν την επιτυχία σε ατομική βάση, πράγμα που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει γιατί είναι το ζώδιο της μυστικιστικής ενότητας.