Ιχθύες και Πνεύμα

Οι λογικές διαδικασίες παίζουν έναν πολύ μικρό ρόλο στον τρόπο που λειτουργεί ο νους του ονειροπόλου Ιχθύ. Οι σκέψεις και οι ιδέες των Ιχθύων μοιάζουν να ξεπηδούν ξαφνικά, με μαγικό τρόπο, σαν τους λαγούς από το καπέλο ενός ταχυδακτυλουργού. Και τις περισσότερες φορές, κανένας –ακόμα λιγότερο μάλιστα οι ίδιοι οι Ιχθύες- δεν έχει την παραμικρή ιδέα από πού πηγάζουν. Ωστόσο, αν η φαντασία τους διοχετευθεί στην τέχνη, αντί να αφεθεί στον παγερό, σκληρό κόσμο της λογικής, τα προϊόντα της φαντασίας του Ιχθύος είναι δυνατό να αποδειχθούν ιδιαίτερα δημιουργικά.
Το μεγάλο πρόβλημα για τους Ιχθύες είναι πώς να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη φαντασία τους. Καθώς ανήκουν στα ζώδια του Νερού, οι σκέψεις τους επηρεάζονται πολύ από τα συναισθήματά τους και επειδή είναι πολύ ευαίσθητοι συναισθηματικά, συχνά καταφεύγουν σε ένα δικό τους φανταστικό κόσμο στον οποίο η ζωή είναι όπως τη θέλουν.
Πολλές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να βγουν από αυτό το πρόβλημα οι Ιχθύες είναι να βρουν ένα πιο πρακτικό, προσγειωμένο ζώδιο που να είναι διατεθειμένο να λύνει τα καθημερινά προβλήματα στη θέση τους.
Η ανταμοιβή για αυτόν που θα αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο, θα είναι ένας τρυφερός, αφοσιωμένος σύντροφος, του οποίου η δημιουργική φαντασία θα ανοίγει καινούριους, μαγικούς κόσμους για όποιον είναι πρόθυμος να τον ακολουθήσει.
Οι Ιχθύες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και επηρεάζονται εύκολα από τα πάντα. Ρουφούν ιδέες και αισθήματα από τους άλλους και προτιμούν να στηρίζουν την εικόνα που έχουν για τον κόσμο στις νεφελώδεις εντυπώσεις τους, παρά στα πραγματικά γεγονότα. Πολλοί Ιχθύες, μάλιστα, λειτουργούν με βάση προαισθήματα και «εντυπώσεις» που συλλαμβάνουν διαισθητικά.