Κριός και Παιδική Ηλικία

Όσοι από μας τους έτυχε να έχουν παιδιά Κριούς πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Είναι ριψοκίνδυνα και λατρεύουν την περιπέτεια από τη στιγμή που γεννιούνται και θα πρέπει να έχετε μάτια και στη πλάτη αν θέλετε να τα εμποδίσετε να πάνε πολύ μακριά, πολύ γρήγορα, ή να τα προφυλάξετε από τα μαθήματα που θα πάρουν μετά από σκληρά «παθήματα». Τα κορίτσια όσο και τα αγόρια υιοθετούν μια απερίσκεπτη στάση απέναντι στη ζωή. Αυτά είναι τα παιδιά που θα σκαρφαλώσουν πρώτα στο ψηλό δέντρο, αψηφώντας τη συμβουλή να προσέχουν. Αντί να βλέπουν τον κίνδυνο, έχουν μια τρομερή επιθυμία να δουν πόσα μπορούν να πετύχουν στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Τα παιδιά Κριοί κυριολεκτικά απολαμβάνουν τη στιγμή που μπορούν να διηγηθούν τις περιπέτειές τους στους λιγότερο θαρραλέους φίλους τους και σύντομα γίνονται αρχηγοί της ομάδας. Όμως, αν και μπορούν να σχεδιάσουν αταξίες και τρέλες που κάνουν τις τρίχες σας να ορθώνονται, μπορείτε να τα δαμάσετε ή τουλάχιστον να διοχετεύσετε όλη αυτή την ενεργητικότητα μέσω των δραστήριων σπορ. Ενθαρρύνετε λοιπόν τα παιδιά να μάθουν τζούντο ή κάποια άλλη πολεμική τέχνη που θα τα βοηθήσει να μάθουν να αυτοπειθαρχούν και ψάξτε να βρείτε ριψοκίνδυνα στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος κάτω από τον έλεγχο των μεγάλων, για παράδειγμα γκο καρτ ή μοτοκρός.

Τα παιδιά Κριοί αγαπούν και δίνουν κι έχουν τεράστιο ενθουσιασμό και δίψα για ζωή. Γίνονται δημοφιλείς αρχηγοί ομάδων, αλλά εσείς σαν γονιός ίσως χρειαστεί να δαγκώσετε τη γλώσσα σας αν δε θέλετε να τσακίσετε τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους. Δώστε τους όσο περισσότερη ελευθερία μπορείτε και θα σας είναι για πάντα ευγνώμονες.

zodia-zvdia-22