Ο Κύκλος της ζωής ενός Παρθένου

γυναικα-παρθενος

Οι Παρθένοι είναι ευγενικά παιδιά και προκαλούν ελάχιστα προβλήματα στους γονείς τους. Αντιπαθούν τη βρομιά, για αυτό και αποφεύγουν τα βρόμικα μέρη και τις φασαρίες. Όσο είναι ακόμα μικροί, προτιμούν να ακολουθούν ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα, αλλά όταν γίνουν έφηβοι, η Μεταβλητή φύση τους αρχίζει να εκδηλώνεται και δοκιμάζουν να ανοίξουν τα φτερά τους. Ακόμα και τότε, δεν υπάρχει κίνδυνος αληθινής επανάστασης και συνήθως καταφέρνουν να αποκοπούν από την οικογένειά τους μάλλον εύκολα. Πάντως, αν δεν κατακτήσουν την ανεξαρτησία τους στα 21, η πρώτη Επιστροφή του Κρόνου στα 29 θα τους την εξασφαλίσει.

 

 

Σαν νέοι ενήλικες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να φτιάξουν την καριέρα τους. Καθώς τους αρέσει να εξυπηρετούν τους άλλους, σπάνια θα είναι  ικανοποιημένοι με επαγγέλματα που δε συνεπάγονται ανθρώπινη επαφή. Αν βρεθούν σε μια δουλειά όπου στην πραγματικότητα δεν αρκεί να εξυπηρετούν αλλά αναγκάζονται να «υπηρετούν» τους ανώτερους, τότε οι κύκλοι του Κρόνου και του Ουρανού ενδέχεται να τους οδηγήσουν σε μια επανεξέταση των πραγμάτων. Οι νεανικοί Παρθένοι συχνά δε συνειδητοποιούν ότι τα χρόνια περνάνε και παραμένουν νέοι στη καρδιά τους, όσες ευθύνες και αν έχουν αναλάβει. Εξαιτίας της περίφημης τάσης τους να γίνονται υποχόνδριοι, πολλοί παραμένουν δραστήριο μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

 

Καθώς κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής, τα παιδιά του ζωδίου αυτού διατηρούν τη νεανική φρεσκάδα του αιώνια νέου θεού. Ταυτόχρονα, το στοιχείο τους, Η Γη, χαρίζει στους νέους Παρθένους μια υπευθυνότητα που εξισορροπεί την ανωριμότητα του Ερμή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα της φρεσκάδας που έχει η νιότη και της σοφίας που φέρνει η πείρα.

zodia-zvdia-22