Το ζώδιο του Λέοντα και η εμφάνιση

Ακόμη και όσοι Λέοντες εμφανίζουν λίγα χαρακτηριστικά του ζωδίου, καταφέρνουν να μεταφέρουν στη φυσική τους στάση ένα συναίσθημα περηφάνιας. Υπάρχει κάτι στον τρόπο που κινούνται, που μιμείται τη βασιλική αξιοπρέπεια. Οι πιο αντιπροσωπευτικοί Λέοντες δεν έχουν και πολλές επιφυλάξεις στο να επιδεικνύουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Το σώμα του Λέοντα έχει συνήθως μεγαλοπρεπή δομή, φαρδιούς ώμους, ίσια πλάτη και επιβλητική παρουσία. Κινούνται με αυτοπεποίθηση, και με το στήθος προτεταμένο. Το περπάτημά τους είναι αργό και επιβλητικό και τους δίνει μια απατηλά τεμπέλικη εμφάνιση. Ωστόσο, όταν μπουν σε δράση, μπορούν να ορμήσουν με όλη την αιλουροειδή μεγαλοπρέπεια που περιμένει κανείς από ένα λιοντάρι. Το πρόσωπο δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακό. Με ένα λαμπερό χαμόγελο που μπορεί να λιώσει και την πιο παγωμένη καρδιά. Τα μεγάλα μάτια δείχνουν ένα φωτεινό χαρακτήρα, αλλά όταν ερεθιστούν μπορούν να γεμίσουν με ζωώδη οργή.

Ανεξάρτητα από το ύψος του, ο άντρας Λέων δίνει την εντύπωση δύναμης και αθλητικής ρώμης. Η γυναίκα Λέων χαίρεται επίσης έντονα να συγκεντρώνει την προσοχή.

zodia-zvdia-22

Η προσωπογραφία του Λέοντα: Γεμάτο, οβάλ πρόσωπο με ψηλό μέτωπο και ζυγωματικά, είναι τα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Η μύτη είναι μακριά, ίσια και έχει συχνά ψηλή ράχη. Τα μάτια είναι μεγάλα και ζωηρά ενώ το στόμα καλοσχηματισμένο.

Στους Λέοντες αρέσουν οι μεγαλόπρεπες και θεατρινίστικες χειρονομίες ειδικά αν προσθέτουν στην εντύπωση που αποκομίζουν οι άλλοι. Ένα από τα φυσικά τους προσόντα είναι τα μαλλιά τους που, παχιά και πλούσια, συχνά μοιάζουν με τη χαίτη του λιονταριού. Ίσως είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό τους.