Οι φαντασιώσεις στο ζώδιο του Αιγόκερω

Κοινοποίηση:

 

Οι Αιγόκεροι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και έχουν έντονες προσωπικές φαντασιώσεις. Ονειρεύονται την επιτυχία που ίσως εκφράζεται με την άνοδό τους σε διευθυντική θέση πολυεθνικής εταιρίας, ενώ συχνά αναλαμβάνουν τον έλεγχό της χρησιμοποιώντας αδίστακτα μέσα τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούσαν στη πραγματική ζωή.

 

Στην επαγγελματική τους ζωή ονειρεύονται όλες τις κινήσεις που θα τους οδηγήσουν στην εξουσία. Υποκινούμενοι από τη φιλοδοξία τους προγραμματίζουν, μέρες πριν, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται οι σκέψεις, κάνοντας πρόβες την ώρα που ξυρίζονται ή οδηγούν γιατί ο Αιγόκερως δεν θέλει να χάνει χρόνο σε ονειροπολήσεις. Προξενεί έκπληξη όμως το γεγονός ότι ο γήινος Αιγόκερως ονειρεύεται ότι ξεφεύγει από τη σκλαβιά της καθημερινής ζωής. Οι ονειροπολήσεις αυτές τον οδηγούν στο Μιστίκ, στο Βερμπιέ, στο Ακαπούλκο ή στις ιπποδρομίες του Άσκοτ και στο Χένλεϊ, οπουδήποτε του προσφέρεται η δυνατότητα να συναντήσει τον κόσμο που ονειρεύεται και του οποίο λαχταρά να γίνει μέλος.

 

Οι Αιγόκεροι απολαμβάνουν τις έντονες εικόνες, που βασίζονται στην πραγματικό ζωή. Το μυθιστόρημα πρέπει να είναι αληθοφανές και τα βιβλία που επιλέγουν στηρίζονται σταθερά στην πραγματικότητα. Απολαμβάνουν τις ταινίες που έχουν ρίζες στο εδώ και τώρα και που απεικονίζουν αυτό που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα.

zodia-zvdia-22

 

Για τους Αιγόκερους η κοινωνική θέση είναι κάτι πολύ σημαντικό και μια από τις πιο έντονες φαντασιώσεις τους είναι αυτή που τους δείχνει υπερβολικά πλούσιους γιατί ο πλούτος θα τους προσφέρει υψηλή κοινωνική θέση. Ονειρεύονται επίσης ό,τι συμβαδίζει με τον πλούτο –το μεγάλο σπίτι και τη Ρολς Ρόυς.