Το ζώδιο της Παρθένου και το άγχος

zwdia-ταρο-ωροσκοπιο-2015

Οι Παρθένοι, όπως οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, ανησυχούν με το παραμικρό. Το δραστήριο μυαλό τους –που επισημαίνεται από το γεγονός ότι το ζώδιό τους το κυβερνά ο Ερμής –σε συνδυασμό με το στοιχείο της γης στο ζώδιό τους, τους βοηθά να προβλέπουν τις δυσκολίες και τα πρακτικά προβλήματα που α προκύψουν και έτσι ανησυχούν συχνά για τα αποτελέσματα των γεγονότων και τις συνέπειες των πράξεών τους.

 

 

Εξετάζουν με μεγάλη περίσκεψη όλα τα ενδεχόμενα πριν καταλήξουν σε μια απόφαση και μετά αφού καταλήξουν, ανησυχούν μήπως δεν πήραν τη σωστή απόφαση ή μήπως τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα πρόβλεψαν. Αυτού που τους προκαλεί εντάσεις και άγχος, μόλο που είναι πολύ καλοί στον προγραμματισμό.

 

 

Ένα άλλο στοιχείο που συμβάλει στο άγχος των Παρθένων είναι η τελειοθηρία. Τα στάνταρ τους είναι τόσο υψηλά που καταντούν εξωπραγματικά και για αυτό αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν σε αυτά, με αποτέλεσμα να υποφέρουν και να απογοητεύονται. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να θεωρήσουν ότι δεν είναι ικανοί να ανταποκριθούν στα υψηλά στάνταρ τους ι έτσι να μην το επιχειρήσουν καν. Αυτό τους προκαλεί εσωτερική φθορά και άγχος γιατί ένα μέρος του εαυτού τους λαχταρά να πετάξει ψηλά και ίσως κάπου βαθιά πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αλλά ο ορθολογισμός τους σταματάει.

zodia-zvdia-22

 

 

Ο φόβος και η ανησυχία είναι η μεγαλύτερη πηγή άγχους για τους Παρθένους. Όταν όμως έρχονται αντιμέτωποι με τις απροσδόκητες αλλαγές και τις δύσκολες καταστάσεις που είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, τα καταφέρουν μια χαρά. Και αυτό επειδή ανήκουν σε ένα Μεταβλητό ζώδιο και επομένως είναι ευπροσάρμοστοι, ενώ η φυσική τους ευφυΐα και το πρακτικό πνεύμα τους, τους βοηθά να προγραμματίζουν το μέλλον.