Παρθένος και Αποφάσεις

zwdia-2015-taro

Η αναλυτική Παρθένος είναι συνήθως καλή στο να παίρνει αποφάσεις πρακτικής φύσης σε καθημερινή βάση. Έχει τη τάση να χειρίζεται με ευκολία τα γεγονότα και τους αριθμούς και να μαζεύει και να επεξεργάζεται μεθοδικά όλα τα στοιχεία πριν βγάλει ένα καλοζυγισμένο συμπέρασμα. Αυτή η ικανότητα της Παρθένου να αντιμετωπίζει τα πρακτικά προβλήματα με καθαρό, λογικό μυαλό, την κάνει πολύτιμο και απαραίτητο στέλεχος γραφείου, γιατί μπορεί να γλιτώσει τα λιγότερο οργανωμένα άτομα από χάσιμο πολύτιμου χρόνου με τις αποτελεσματικές λύσεις που δίνει. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν παίρνει αποφάσεις που αφορούν άλλους, προσέχει όλες τις λεπτομέρειες και ακούει με συμπάθεια όλες τις γνώμες.

 

 

Εκεί που αντιμετωπίζουν μερικές φορές δυσκολίες είναι στο να παίρνουν το είδους των σπουδαίων αποφάσεων που μπορεί να έχουν συνέπειες ανυπολόγιστης σημασίας. Η βήμα προς βήμα προσέγγιση του προβλήματος μπορεί να τους κάνει να χαθούν μέσα σε ένα κυκεώνα μικρολεπτομερειών, σε τέτοιο σημείο που να μη βλέπουν το δάσος εξαιτίας των δέντρων. Πιο απλά, οι Παρθένοι φοβούνται πως αν δεν εξετάσουν όλα τα στοιχεία κινδυνεύουν να πάρουν λάθος απόφαση. Αυτό που θα έπρεπε να μάθουν είναι να κάνουν λίγο πίσω και να βλέπουν τη γενική εικόνα. Αυτό θα τους βοηθούσε  να βλέπουν τα πράγματα πιο σωστά.

 

 

Η ικανότητά τους να βλέπουν τις πρακτικές πλευρές του κάθε προβλήματος κάνει τα άτομα που ανήκουν στη Παρθένο να αποφεύγουν τον κίνδυνο των βιαστικών αποφάσεων. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα προσωπικά θέματα, γιατί ξέρουν πόσο θα ανησυχούν –μερικές φορές μέχρι του σημείου να αρρωστήσουν –αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως ήλπιζαν.

zodia-zvdia-22