Το ζώδιο της Παρθένου και η εμφάνιση

Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο τύποι σωματικής διάπλασης των Παρθένων. Ο πρώτος ανήκει στη νοητική φύση του Ερμή, του κυβερνήτη του ζωδίου. Είναι λεπτός, νευρώδης και γωνιώδης, σαν να τον διαβρώνει συνεχώς μια νευρική ένταση. Ωστόσο, αυτοί οι Παρθένοι δεν είναι τόσο εύθραυστοι όσο δείχνουν. Ο άλλος σωματικός τύπος ανήκει στους περισσότερο γήινα συντονισμένους Παρθένους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο «στρογγυλός». Τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία  μπορεί να αποκτήσουν έμμονες ιδέες για τη φυσική τους κατάσταση ή μπορεί να την αγνοήσουν τελείως.
Ίσως το πιο έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου ενός Παρθένου είναι τα βαριά βλέφαρα που σκεπάζουν τα μάτια τους. Με την πρώτη ματιά, φαίνονται ευγενικοί και γαλήνιοι, μια πιο προσεκτική εξέταση θα αποκαλύψει ότι τα μάτια τους είναι αεικίνητα, γεγονός που προδίδει ανησυχία. Ο άντρας Παρθένος είναι τακτικός μέχρι ματαιοδοξίας, αλλά ο αυτοέλεγχός του προσδίδει στο σώμα του μια σχετική ακαμψία. Στις γυναίκες, η μέση σπάνια διαγράφεται καθαρά.
Η προσωπογραφία των Παρθένων: Οβάλ πρόσωπο με ψηλό μέτωπο, στενό στους κροτάφους, μαζί με ένα μικρό και αιχμηρό πιγούνι είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Τα διαπεραστικά, βαθιά τοποθετημένα στις κόγχες τους μάτια έχουν διεισδυτικό βλέμμα. Η μύτη μπορεί να είναι μακριά και ίσια ή απαλά καμπυλωτή και συνήθως σαρκώδης.
Οι Παρθένοι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να ξανοιχτούν συναισθηματικά γιατί ανησυχούν μήπως χάσουν την ψυχραιμία τους. Στο φυσικό πεδίο αυτό μπορεί πολλές φορές να τους κάνει να μοιάζουν απόμακροι. Οι σφιγμένοι μυς του προσώπου και η συνήθεια να σφίγγουν τα δόντια τους αφήνουν να φανεί η ατυχής τάση που έχουν να μαζεύουν όλες τις ανησυχίες μέσα τους.