Παρθένος και ινδάλματα

Οι Παρθένοι είναι οι αφανείς ήρωες του ζωδιακού κύκλου. Αν ποτέ αποκτήσουν φήμη, θα είναι λόγο της ικανότητάς τους να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να τις παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Συνήθως αυτή την ικανότητα θαυμάζουν και στους άλλους. Όπως οι Δίδυμοι, έτσι και η Παρθένος έχει για κυβερνήτη τον Ερμή, πράγμα που σημαίνει πως η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνη. Η επίδραση, όμως, του Ερμή αναγκάζει τους Παρθένους να χρησιμοποιούν για πρακτικούς σκοπούς τις γνώσεις τους. Η έρευνα, η ανάλυση και –πάνω από όλα –τα αποτελέσματα είναι που συγκεντρώνουν όλο το ενδιαφέρον τους. Η σπατάλη είναι ο χειρότερος εχθρός τους και η ανακύκλωση ο καλύτερος φίλος τους.

 

 

Η εξειδίκευση σε ένα τεχνικό θέμα προκαλεί τον έντονο θαυμασμό των Παρθένων, οι οποίοι σέβονται όποιον δουλεύει υπομονετικά για να πετύχει το σκοπό του. Τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς είναι η υγεία και η οικολογία. Ωστόσο, τα επιτεύγματα σε αυτούς τους τομείς έχουν μεγαλύτερη αξία αν χρησιμοποιούνται για το καλό του συνόλου. Η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, ο μικροβιολόγος Λουί Παστέρ και η Μαρία Κιουρί αποτελούν παραδείγματα του ηρωισμού των Παρθένων. Οι Παρθένοι ικανοποιούνται πραγματικά, όταν ξέρουν πως βοηθούν τους φίλους, την οικογένεια και τη κοινότητά τους και πως η συμβολή τους εκτιμάται από όλους.

 

 

Οι Παρθένοι συχνά επιδιώκουν την αναγνώριση περισσότερο από όσο ισχυρίζονται. Αλλά σπάνια θα δεχτούν οποιαδήποτε προαγωγή αν δε βεβαιωθούν πως ταυτόχρονα προάγεται ένα πιο ισορροπημένος τρόπος ζωής τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα τους. Το ζώδιο, ο Οίκος και οι γωνιακές όψεις του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη τους δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το δρόμο που πρέπει να διαλέξουν.

zodia-zvdia-22