Παρθένος και Οικογένεια

Κοινοποίηση:

Οι γονείς Παρθένοι θέλουν η ζωή του παιδιού τους να έχει τάξη και ακρίβεια και κάθε παρέκκλιση από το «φυσιολογικό», όπως είναι οι συνηθισμένες παιδικές αρρώστιες, τους ανησυχεί. Οι Παρθένοι πηγαίνουν τακτικά τα παιδιά τους στον γιατρό, πιστεύοντας στην προληπτική ιατρική, και λέγεται ότι αυτοί είναι που διατηρούν ανθηρές, κατά μεγάλο μέρος, τις βιομηχανίες βιταμινών και φαρμάκων. Πρόκειται για ένα λογικό ζώδιο και παρόλο που οι γονείς που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο θέλουν να κατανοούν τα παιδιά τους, μπορεί να μπερδευτούν από κάποιο συναισθηματικό παιδί, που δυσκολεύεται να εκφράσει με λόγια τα συναισθήματα του. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανόησή τους συνδέεται με τις εξηγήσεις παρά με τη συμπάθεια. Έτσι θα ερευνήσουν σε βάθος ώστε να ανακαλύψουν τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του παιδιού τους.

Μια τέτοια συμπεριφορά αντανακλά το πραγματικό ενδιαφέρον των Παρθένων για τα παιδιά τους και τη βαθιά ανάγκη τους να τα εξυπηρετούν. Είναι μια ανάγκη που, ειδικά για τη μητέρα Παρθένο, εστιάζεται συχνά στην αφοσίωση στο παιδί της. Ωστόσο τα παιδιά των γονιών Παρθένων δεν είναι συνήθως κακομαθημένα, γιατί το ζώδιο αυτό πιστεύει στην αυστηρή πειθαρχία και προτιμά να εκφράζει τη στοργή του μέσω του άνετου περιβάλλοντος και της υλικής ευημερίας, παρά μέσω της φυσικής επαφής.

Παρόλο που ο πατέρας Παρθένος μπορεί να βρει δυσκολίες στο να εκφράσει, με φυσικό τρόπο τη στοργή του στα παιδιά του, θα τους αφιερώσει χρόνο για να κάνουν μαζί πράγματα που θεωρεί αναγκαία, όπως τα χόμπι και τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Η μητέρα Παρθένος δείχνει την αγάπη της με τη συμπεριφορά της και ιδίως δίνοντας προσοχή στην καθαριότητα επειδή την εκτιμά τόσο πολύ.

zodia-zvdia-22