Παρθένος και Πνεύμα

zwdia-2015-taro

Κοινοποίηση:

Παρόλο που οι Παρθένοι έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να συλλαμβάνουν τη λεπτομέρεια, η μανία τους να αναλύουν τα πάντα αντί να κοιτάζουν τη συνολική εικόνα, τους κάνει να βλέπουν τα μέρη και όχι το όλο. Από τη στιγμή που θα δυνατός νους του Παρθένου θα ασχοληθεί με κάτι, η μοναδική κριτική του ικανότητα θα μπει αμέσως σε λειτουργία. Λίγα ζώδια έχουν τόση ευκολία να παρατηρούν μεμονωμένα γεγονότα και λεπτομέρειες όπως έχουν οι Παρθένοι –και η μεθοδική, προσγειωμένη προσέγγισή τους αποτελεί εγγύηση πως τίποτα, όσο μικρό και αν είναι, δε θα περάσει απαρατήρητο. Αυτό τους σπρώχνει να ασχολούνται με ασήμαντα πράγματα, αλλά συνήθως έχουν την κριτική ικανότητα να ξεχωρίσουν τι έχει και –πάνω απ’ όλα- τι δεν έχει πραγματική αξία.

 
Οι Παρθένοι, όπως και τα υπόλοιπα ζώδια της Γης, ενδιαφέρονται περισσότερο για πρακτικά θέματα παρά για αφηρημένες έννοιες και ιδέες και συχνά έχουν κλίση προς την επιστήμη. Οι Παρθένοι είναι ακόμα περίφημοι για την κριτική τους ικανότητα στην οποία οφείλονται δημιουργικές ιδέες που βοηθούν να βελτιωθεί η ποιότητα της σκέψης και της ζωής των άλλων ανθρώπων. Μερικές φορές, ωστόσο, η κριτική στρέφεται προς τα μέσα, καταστρέφοντας την πολύτιμη αυτοπεποίθηση του ή της Παρθένου. Βέβαια, τις περισσότερες φορές οι Παρθένοι είναι πολύ έξυπνοι για να πάρουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά.

 
Οι Παρθένοι τρελαίνονται να διαλύουν τα πάντα για να εξακριβώσουν πως λειτουργούν –πράγμα που συμβαίνει τόσο σε διανοητικά όσο και σε υλικά προβλήματα. Έχουν μια βαθιά ανάγκη να κατανοήσουν κάθε λεπτομέρεια πριν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Αυτό μερικές φορές παρεξηγείται και πολλοί τους χαρακτηρίζουν αργόστροφους.

zodia-zvdia-22