Παρθένος και Χαρακτήρας

το-ζωδιο-της-παρθενου-zwdio

Κοινοποίηση:

Η φωτεινή πλευρά: Η προσωπικότητα της Παρθένου είναι σημαδεμένη από πολύ οξυμένη νοημοσύνη που χρησιμοποιεί για να αναλύει τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Οι Παρθένοι είναι μεθοδικοί, ακριβείς και έλκονται μόνο από τις γνώσεις που μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες. Με πολλή χαρά θα τις μοιραστούν με τον καθένα γιατί αυτό επιβεβαιώνει τη χρησιμότητά τους στον κόσμο και τους κάνει να βγουν από το συντηρητικό κέλυφός τους. Είναι πάντα πρόθυμοι να παίξουν κάποιο ρόλο.

Η σύνεση είναι μια ακόμα τάση του ζωδιου της Παρθένου που αν τη χρησιμοποιήσει θετικά, αποκτά μια λεπτή αίσθηση διάκρισης ανάμεσα στο πρακτικό και το φανταστικό. Συνήθως οι Παρθένοι αναπτύσσουν ικανότητες οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον εαυτό τους και το άμεσο τους και να νιώσουν πολλή περηφάνια για τις απτές τους επιτυχίες.

Η σκοτεινή πλευρά: Η τάση των ατόμων αυτού του ζωδίου να κατατάσσουν τους μηχανισμούς της ζωής και τις δυνάμεις που τους συγκροτούν σε κατηγορίες μπορεί να τους δημιουργήσει ψύχωση με την τάξη. Οτιδήποτε αναστατώσει αυτή την αρμονία και την κατανόηση τους εκθέτει κατά κάποιο τρόπο στο φόβο του αγνώστου. Για τους Παρθένους κάθε πράγμα πρέπει να βρίσκεται στη θέση του και θα κάνουν το καθετί για να το καταφέρουν.

zodia-zvdia-22

Οι Παρθένοι έχουν χαρακτηριστεί ως τελειοθήρες. Αλλά το ενδιαφέρον τους για υψηλά πρότυπα δε συσχετίζεται με την επιδίωξη των ιδανικών τους. Είναι περισσότερο μια αντανάκλαση της ανάγκης τους να ελέγχουν στενά το περιβάλλον τους. Οι Παρθένοι τείνουν επίσης να ασχοληθούν και με την παραμικρότερη λεπτομέρεια για το πώς δουλεύει κάτι, με σκοπό να πλουτίσουν τις γνώσεις τους.