Παρθένος και Υγεία

Το πάθος για την προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δώσει στους Παρθένους τη φήμη ότι είναι υποχονδριακοί. Ο νους και το σώμα είναι για αυτούς ένα. Οι πληροφορίες είναι σαν το φαγητό: χωνεύονται και μόνο ό,τι είναι χρήσιμο απορροφάται.

Αν οτιδήποτε απειλήσει αυτή την τακτική διαδικασία, τότε επηρεάζεται τόσο ο νους όσο και το σώμα των Παρθένων. Η έντονη ενασχόληση με την υγεία είναι άλλη μια προσπάθεια των ατόμων του ζωδίου αυτού να σιγουρευτούν ότι όλα γίνονται τέλεια και σύμφωνα με τα σχέδιά τους. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να κρατήσουν την ισορροπία, ώστε να εξαντληθούν τελείως. Η Παρθένος κυβερνά τα κοιλιακά όργανα, τα έντερα, τα σπλάχνα. Κάθε απρόσμενο άγχος και αγωνία τείνει να δημιουργήσει νευρική δυσπεψία και στομαχικές διαταραχές.

Οι Παρθένοι χαλαρώνουν δύσκολα. Για αυτό υποφέρουν από αϋπνία, χάνουν την όρεξή τους και κυριεύονται από νευρική ένταση. Πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν και να αφήνουν τη ζωή να εξελίσσεται αβίαστα. Σαν ζώδιο της Γης, όμως, είναι πολύ εφευρετικοί και μπορούν να αντιμετωπίσουν σωματικά προβλήματα  που θα κατέβαλλαν άλλα, λιγότερο ανθεκτικά ζώδια. Οποιοδήποτε το άγχος στη ζωή των Παρθένων μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια «χαλαρωτική» συνήθεια, όπως ο διαλογισμός ή οι αναπνευστικές ασκήσεις.

zodia-zvdia-22

Οι δύστροποι Παρθένοι ασκούν έντονη αυτοκριτική και αυτό αναστατώνει τα ευαίσθητα στομάχια τους. Οι διαταραχές αυτές σχετίζονται με την επιθυμία να έχουν απόλυτο έλεγχο στα πάντα, καθώς και με το φόβο τους να εκδηλωθούν ελεύθερα, ασκήσεις με τέντωμα των μυών και του σώματος και μαλάξεις θα τους ανακουφίσουν από μια τέτοια ένταση. Οι Παρθένοι μπορούν να πάρουν προληπτικά μέτρα με το να επιμένουν σε μια υγιεινή διατροφή  και σε ασκήσεις χαλάρωσης.