Πλανήτης Άρης: Πάθος και Δράση

zodia-shmera-zwdia-πλανητης-αρης-αστρολογια-zodia

Κοινοποίηση:

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον πλανήτη Άρη; Οι εσωτερικοί πλανήτες, Ερμής και Αφροδίτη, αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης: ο ένας συνδέεται με το μυαλό και ο άλλος με την  καρδιά. Κάθε ένας, ανταποκρίνεται στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Όμως, ο συγκεκριμένος πλανήτης, δεν έχει να κάνει με την ακοή. Έχει να κάνει με την δράση.

 

Ο Άρης, ο πλανήτης πολεμιστής, είναι ενεργητικός, καινοτόμος και υποκινητής. Είναι ο πρώτος πλανήτης έξω από την τροχιά της Γης και γύρω από τον Ήλιο, αντιπροσωπεύοντας το ρόλο του σαν πρωτοπόρος. Το κόκκινο χρώμα του αντανακλά το πάθος που κινητοποιεί τη δράση, και σχετίζεται επίσης με τον θυμό. Ο Άρης στον γενέθλιο χάρτη μας, περιγράφει τους τρόπους που εκφράζουμε τον θυμό, για αυτό και πολλοί άνθρωποι δεν είναι άμεσοι ή απλά τον καταπιέζουν. Οι αρνητικές ιδέες που έχουμε για αυτό το συναίσθημα, εκφράζονται στην αστρολογία, ονομάζοντας τον Άρη σαν «κακό πλανήτη», αλλά όχι τόσο δύσκολο όπως είναι ο Κρόνος.

 

Άσχετα με τις ατομικές ανατροπές του Άρη, βασιζόμενοι πάντα στον γενέθλιο χάρτη και στις εμπειρίες μας, ανησυχούμε για τα κύρια χαρακτηριστικά του, τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους, με λίγη προσπάθεια. Πρώτα, ο λόγος κλειδί που οι άνθρωποι δεν εκφράζουν τον θυμό τους, είναι επειδή πιστεύουν πως θα πληγώσουν τους άλλους.

zodia-zvdia-22

 

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πληγώσουμε έναν ενήλικα με τρόπου που δεν έχει ξαναπληγωθεί στο παρελθόν. Όταν πληγώνουμε κάποιον, τον αγγίζουμε σε ένα σημείο που είναι ευάλωτος. Δεν δημιουργούμε εμείς αυτή την ευαισθησία, απλά την επηρεάζουμε. Είναι διαφορετικό να αγγίξουμε μία πληγή από το να δημιουργήσουμε μία.

 

Οι ενστικτώδεις, δυναμικές και ενεργητικές περιοχές του Άρη, είναι κάπως θολές αυτές τις ημέρες. Η μακροχρόνια παραμονή του στο ζώδιο του Ζυγού, εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του από την 1η Μαρτίου έως τις 19 Μαΐου του 2014, μας κάνει υπερβολικά υπερβολικούς. Η αναποφασιστικότητα είναι ένα δύσκολο χαρακτηριστικό του Ζυγού και πολλές φορές μετατρέπει τους θαρραλέους πολεμιστές σε συκοφάντες και κόλακες. Αντί να πυροδοτούν ιδέες και να λαμβάνουν δράση με αυθορμητισμό και θάρρος, ανησυχούν υπερβολικά μην δημιουργήσουν προβλήματα στους άλλους, με αποτέλεσμα να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

 

Το κλειδί για να κατανοήσουμε την φλογερή δυναμική του Άρη, είναι να βγούμε από τα όριά μας και να λάβουμε δράση, ακόμα και όταν δεν είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δημοσίευση ενός σχεδίου αν δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά να κάνουμε τουλάχιστον ένα βήμα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε την κάθε λεπτομέρεια της νέας περιοχής, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε πληροφορίες όταν είμαστε σε κίνηση. Πληροφορίες που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε όταν είμαστε ακίνητοι. Η μάθηση από άμεση εμπειρία είναι θετικός τρόπος για να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια του Άρη και να θέσουμε σε κίνηση κάποια σχέδια που δεν έχουμε ξεκινήσει.

 

Ο Άρης είναι σωματικός, και ενεργοποιείται όταν κινούμαστε. Η τόνωση των μυών μας ευθυγραμμίζει με την ενέργεια του κόκκινου πλανήτη. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να κάνουμε υπερβολές για να συμβεί αυτό. Απλά αρχίστε το περπάτημα, το χορό, το κολύμπι ή την γιόγκα. Η αύξηση της σωματικής δύναμης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και μας δίνει θάρρος για να πάρουμε ρίσκα.

 

Η δουλειά του Άρη δεν είναι να ολοκληρώνει εργασίας, αλλά να τις ξεκινά. Για να ενεργοποιήσουμε τις πιθανότητες δεν χρειάζεται δέσμευση ζωής ή τελειότητα και ακρίβεια. Ο σοφός πολεμιστής έχει τη θέληση να πειραματιστεί, και μπορεί να αναγνωρίσει ποιες μάχες πρέπει να δώσει και ποιες όχι. Ο Άρης μας ωφελεί όταν ζούμε στο παρόν συνειδητά και χωρίς πολλές ανησυχίες για αυτά που θα μας φέρει το αύριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΉΛΙΟΣ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

ΣΕΛΗΝΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: ΕΡΜΗΣ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ