Σελήνη: Αλλαγή και αφοσίωση

selini-afosiwsi-allagi-zvdia-zwdia-προβλεψεις

Κοινοποίηση:

Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε την Σελήνη –και δεν υπάρχει πιο σημαντικό αστρολογικό σύμβολο από εκείνη. Είναι η μητέρα, το σπίτι, οι ρίζες, το φαγητό, οι οικογενειακές ανάγκες, τα συναισθήματα και οι συνήθειες, όπως επίσης το υποσυνείδητο και το ένστικτο. Είναι το δεκτικό Γιν στο ενεργό Γιανγκ του Ήλιου, που μας ενώνει με το παρελθόν και θέτει το ρυθμό του παρόντος.

 

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την αλλαγή αλλά και την επιμονή. Αυτή η αντίθεση έχει αντανάκλαση στο ζώδιο που κυβερνά, τον Καρκίνο, όπως επίσης και η σταθερότητα του γήινου Ταύρου.

 

 

Η σταθερά της αλλαγής φαίνεται στους κύκλους της Σελήνης, όπου αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη εμπειρία. Είμαστε πάντα ο εαυτός μας, από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε, αλλά ωριμάζουμε, μεγαλώνουμε και πεθαίνουμε μέσα στην ασταμάτητη ροή του χρόνου που υπήρχε πολύ πριν γεννηθούμε και θα συνεχίσει να υπάρχει και αφού φύγουμε.

zodia-zvdia-22

 

Η Σελήνη μας διδάσκει πως η αφοσίωση και η αλλαγή δεν είναι αντίθετες δυνάμεις, αλλά συνυφασμένες κλωστές από το ίδιο ρούχο. Για τα άτομα που δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά στη ζωή τους, η Σελήνη τους υπενθυμίζει να λαμβάνουν υπόψη την επιμονή. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μιλήσει, περπατήσει, σκεφτεί ή δράσει με συνηθισμένους τρόπους που αποκαλύπτουν τη σταθερότητα στη ζωή τους.

 

Οι αστρολόγοι τείνουν να εξισώνουν τον Ερμή με την πνευματική λειτουργία, πράγμα εν μέρει σωστό. Η μνήμη, όμως έχει να κάνει με την Σελήνη. Είναι σαν ο Ερμής να είναι ο φακός της κάμερας ή το μάτι του μυαλού, και η Σελήνη είναι το μέρος όπου καταγράφονται οι εικόνες. Αυτά που θυμόμαστε από το παρελθόν επηρεάζουν την προοπτική του παρόν. Οι επώδυνες αναμνήσεις που δεν έχουν επιλυθεί μπορούν να μας κάνουν να κλείσουμε τα συναισθήματά μας όταν βιώσουμε ξανά κάτι παρόμοιο.

 

Είμαστε τόσο έξυπνοι, όσο μας επιτρέπουν τα συναισθήματά μας. Η σύνδεσή μας με τα συναισθήματα, ή η συνείδηση της Σελήνης, είναι το κλειδί για να εκμεταλλευτούμε το μυαλό μας στο έπακρο.

 

Όταν το μυαλό μας δείχνει σημάδια αμφιβολίας, αν ελέγξουμε τα συναισθήματά μας μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η πηγή της αντίστασης. Πολλές φορές το νιώθουμε στο σώμα μας. Ίσως εκλογικεύουμε την προοπτική μας, φυσικά, καθώς βασίζεται στην απλή λογική. Αν προσθέσουμε την συναισθηματική πτυχή της Σελήνης στην εξίσωση, όμως, καταλήγουμε σε υποκειμενικές πληροφορίες που συμπληρώνουν την εικόνα της κατάσταση, οδηγώντας μας σε καλύτερες επιλογές.

 

Η Σελήνη συνήθως δεν μας μιλά με λόγια. Ζει μέσα στο νερό του ενστίκτου που ρέει κάτω από το επίπεδο της γλώσσας. Η λειτουργία σε αυτό το επίπεδο δημιουργεί την συνείδηση, αλλά αν δεν καταλάβουμε το ρόλο της, τότε απλά μας περιορίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΉΛΙΟΣ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: ΕΡΜΗΣ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ: ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ