Τι φοβάται το ζώδιο του Αιγόκερω

Κοινοποίηση:

Από πολύ μικρή ηλικία, οι Αιγόκεροι θέτουν στον εαυτό τους πολύ υψηλά πρότυπα. Έχουν μία έντονη ανάγκη να «φτάσουν ψηλά» στη ζωή τους και εκείνο που τους τρομάζει πάνω από όλα είναι η σκέψη πως μπορεί να μη καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές προσδοκίες τους. Ο κυβερνήτης τους ο Κρόνος, ίσως τους κάνει δύσκολη τη ζωή, ειδικά όταν είναι πολύ νέοι. Η ιδέα της αποτυχίας, που είναι ο μεγάλος τους φόβους, βασανίζει τη σκέψη τους στη περίοδο της μετάβασης από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, παρόλο που όποτε συναντούν ένα εμπόδιο διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για να το ξεπεράσουν.

 

Θεωρούν τον εαυτό τους τόσο πιο επιτυχημένο όσο πιο καλά χειρίζονται τα εισοδήματά τους, στη δουλειά αλλά και στο σπίτι τους. Βλέπουν τις εξωτερικές επιδράσεις σαν πιθανές απειλές κατά του ελέγχου που ασκούν πάνω στη ζωή τους –και το ίδιο ισχύει για τα αισθήματά τους, που κρατούν προσεκτικά φυλαγμένα μέσα τους. Ο απώτερος σκοπός των ανθρώπων αυτών είναι να κερδίσουν την αναγνώριση και το θαυμασμό –αν και όχι απαραίτητα την αγάπη –του κοινωνικού συνόλου, αλλά συχνά ο φόβος πως ορισμένα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους υπονομεύει τις προσπάθειές τους. Αργά ή γρήγορα, οι Αιγόκεροι πρέπει να μάθουν ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από την υλική επιτυχία και πως αν δεν είναι διατεθειμένοι να τα αναζητήσουν, μπορεί να χάσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε μια για πάντα.

 

Οι Αιγόκεροι έχουν μια τάση να φοβούνται οτιδήποτε το καινούριο, γιατί κάτι που δεν έχει υποστεί τη δοκιμασία του χρόνου –ώστε να είναι επιτυχημένο εξ ορισμού –το βλέπουν σαν απειλή στη σταθερότητα της ζωής τους. Πάνω από όλα, οι Αιγόκεροι πρέπει να γίνουν πιο δεκτικοί σε καινούριες επιδράσεις –άλλωστε, αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν πιο γρήγορα στη κορυφή.

zodia-zvdia-22