Το Ζώδιο του Αιγόκερω και η εμφάνιση

Η αυτάρκεια και η αντοχή είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Σωματικά μοιάζει να είναι φτιαγμένο για να αντιστέκεται στις δοκιμασίες του χρόνου.

 
Παρ’ όλο που είναι ένα από τα αδύνατα, με μικρά οστά ζώδια, πολύ δύσκολα θα χαρακτηριζόταν ως εύθραυστο. Η πλάτη του είναι ίσια, το στήθος και οι γοφοί στενοί και οι ώμου του τετράγωνοι. Ωστόσο, όσο λεπτό και νευρώδες και αν είναι το σώμα, υπάρχει μια έντονη και αξιόπιστη αίσθηση η οποία μαρτυρά μια προσαρμοστικότητα πνεύματος. Επιπλέον το περπάτημα του Αιγόκερου είναι τόσο σβέλτο όσο ενός αγριοκάτσικού. Η δομή του προσώπου των ατόμων του ζωδίου είναι συχνά αυστηρή, με βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο, γιατί συχνά σμίγουν τα φρύδια, σαν αποτέλεσμα των συνεχών φροντίδων που αναλαμβάνουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

 
Με ήρεμους και επίμονους τρόπους, ο άντρας Αιγόκερως έχει ένα αυταρχικό ύφος που τον εμφανίζει μερικές φορές αυστηρό και υπεροπτικό. Η γυναίκα Αιγόκερως είναι πιο συντονισμένη με το στοιχείο της Γης που της δίνει έναν ψυχρό αισθησιασμό.

zodia-zvdia-22

 
Η προσωπογραφία του Αιγόκερω: ένα μακρύ, λεπτό πρόσωπο, με σιαγόνα στραμμένη προς τα επάνω είναι το χαρακτηριστικό του Αιγόκερω. Τα μάτια των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι κοφτερά και έξυπνα κάτω από τα μακριά καμπυλωτά φρύδια. Η μύτη είναι μικρή και μερικές φορές επίπεδη.

 
Δεν έχει σημασία τι σχήμα έχει το σώμα, οι Αιγόκεροι δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν μεγάλη οικονομία στις κινήσεις τους, ακόμα κι όταν βιάζονται. Τα μάτια τους προδίδουν επίσης έντονη νοημοσύνη και φαίνονται να ζυγιάζουν τις πιθανότητες πριν αποφασίσουν να κάνουν το επόμενο βήμα και πριν καταλήξουν στον καλύτερο τρόπο για να το πετύχουν.