Το ζώδιο του Αιγόκερω και η συμβίωση

Κοινοποίηση:

Γνωστός για το συντηρητισμό και την επιφυλακτικότητά του, ο Αιγόκερως ίσως να μην είναι με την πρώτη ματιά ιδανικός συγκάτοικος. Αυτό προφανώς ισχύει στην περίπτωση που μοιράζεται ένα διαμέρισμα με φίλους, αφού έχει την τάση να θεωρεί το σπίτι του σαν ένα πολύ ιδιωτικό χώρο και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη παρουσία ανθρώπων που δεν γνωρίζει καλά. Όταν όμως πρόκειται για την οικογένειά του ή μια πολύ στενή σχέση, ο Αιγόκερως είναι πιστός και αφοσιωμένος στους γύρω του. Άνθρωπος του καθήκοντος, δεσμεύεται απόλυτα και υποστηρίζει και συντηρεί τους αγαπημένους του, δημιουργώντας μια σταθερή ατμόσφαιρα και μια έντονη αίσθηση «σπιτικού».

 

Αν και αυτό το ζώδιο δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικό, ο Αιγόκερως αργεί να χάσει τη ψυχραιμία του και συχνά καταφεύγει στο χιούμορ όταν βλέπει πως πάει να του ξεφύγει ο έλεγχος μιας κατάστασης. Αυτό δεν είναι πάντα τόσο καλό όσο φαίνεται, γιατί αυτά τα άτομα αντιπαθούν τις συναισθηματικές πιέσεις και είναι ικανά να καταφύγουν σε οποιοδήποτε τέχνασμα προκειμένου να αποφύγουν να συζητήσουν τα αισθήματά τους. Έτσι τα καθημερινά προβλήματα της συμβίωσης μπορεί να γίνουν ολοένα και πιο πιεστικά αν ο Αιγόκερως δεν κάνει μια συνειδητή προσπάθεια να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο. Από τη στιγμή όμως που θα το κάνει η σταθερότητα και η αξιοπιστία του τον κάνουν ιδανικό σύντροφο για τα πιο συναισθηματικά ζώδια.

 

Αυτό το ζώδιο θέλει να κάνει τα πάντα «όπως πρέπει» και πολύ λίγοι Αιγόκεροι περιφρονούν τη συμβατικότητα στη καθημερινή τους ζωή. Προτιμούν η ζωή τους να είναι καλά οργανωμένη και υπό έλεγχο και οι περισσότεροι σέβονται τους κοινωνικούς κανόνες τόσο ώστε να προτιμούν να παντρεύονται από το να συζούν.

zodia-zvdia-22