Το ζώδιο του Αιγόκερω και οι αγορές

zwdia-103

Κοινοποίηση:

Οι Αιγόκεροι αναζητούν πάντα τη μεγάλη ευκαιρία. Είναι σφιχτοχέρηδες και προσεκτικοί αγοραστές, σαν τους Παρθένους, αλλά έχουν το ρεαλισμό να καταλάβουν ότι τα πράγματα έχουν συνήθως την αξία των χρημάτων που δίνεις. Έτσι, όταν είναι απαραίτητο, πληρώνουν για να πάρουν τη καλή ποιότητα που τους αρέσει.

 

Πριν αγοράσουν κάτι σημαντικό, οι Αιγόκεροι ερευνούν προσεκτικά την αγορά. Διαβάζουν τα δελτία της Ένωσης Καταναλωτών και διαλέγουν  τη καλύτερη προσφορά για το ποσόν που διαθέτουν. Δεν είναι παρορμητικοί και αυθόρμητοι αγοραστές και ανησυχούν πάντα μήπως κάνουν λάθος και δεν πιάσουν τόπο τα χρήματά τους.

 

Θεωρούν τις αγορές τροφίμων βασική δουλειά την οποία κάνουν όσο καλύτερα μπορούν, ακριβώς όπως και οι πρακτικοί Παρθένοι.  Ωστόσο τις απολαμβάνουν αρκετά γιατί τους αρέσει να δοκιμάζουν διαφορετικά τρόφιμα και υλικά. Συνήθως όμως ετοιμάζουν ένα βδομαδιάτικο κατάλογο με τα βασικά και τους αρέσει να ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί. Προτιμούν κατά κανόνα τα παραδοσιακά μπακάλικα της γειτονιάς μόλο που γνωρίζουν ότι στα σουπερμάρκετ κερδίζει χρόνο και χρήμα.

zodia-zvdia-22

 

Στους Αιγόκερους αρέσουν τα δυναμικά σχέδια σε ουδέτερα χρώματα. Όταν αγοράζουν ρούχα, προτιμούν τα φυσικά υλικά και τις γνωστές φίρμες. Γενικά έχουν ανεπτυγμένη καλαισθησία και ξέρουν να διαλέγουν ρούχα με ωραία γραμμή.

 

Οι Αιγόκεροι δίνουν μεγάλη σημασία στη καλή ποιότητα γιατί αυτό που θέλουν πάνω από όλα, είναι να κρατούν πολύ τα πράγματα που αγοράζουν. Τους αρέσουν τα αγαθά γνωστών κατασκευαστών, σε κλασικό σχέδιο και καλή ποιότητα. Συμπληρώνουν προσεκτικά την εγγύηση του κατασκευαστή και γνωρίζουν τα δικαιώματα του καταναλωτή.