Το ζώδιο του Αιγόκερω και το άγχος

Κοινοποίηση:

Τους αρέσουν καταστάσεις που για τον πολύ κόσμο είναι γεμάτες ένταση και άγχος και επιδιώκουν να τις δημιουργήσουν στη ζωή τους. Έτσι, τους αρέσει να ζουν υπό την πίεση που προκαλεί ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Και αν αυτό το στόχο δεν τους τον θέσει κάποιος άλλος, τότε τον θέτουν μόνοι τους.

 

Όταν πραγματοποιήσουν κάποιον από τους στόχους τους, οι Αιγόκεροι  αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι –ακόμα και αγχωμένοι –μέχρι να βάλουν κάτι καινούριο στο στόχαστρό τους. Όπως οι Παρθένοι, που ανήκουν και αυτοί στο στοιχείο της Γης, οι Αιγόκεροι ευθύνονται οι ίδιοι για το άγχος τους γιατί επιβάλλουν πολύ υψηλά στάνταρ στον εαυτό του και μόνο το τέλειο τους ικανοποιεί. Είναι εξαιρετικά πειθαρχημένοι, εργάζονται σκληρά και αν το παρατραβήξουν ή σηκώσουν τα μάτια πολύ ψηλά, σε κάτι που δεν μπορούν να φτάσουν, το αποτέλεσμα θα είναι το άγχος. Οι στόχοι τους συνδέονται συνήθως με τη σταδιοδρομία τους, την κοινωνική θέση και την οικονομική ασφάλεια, πράγματα που έχουν πρωταρχική σημασία για αυτούς. Αν απειληθεί κάτι από όλα, οι Αιγόκεροι αισθάνονται μεγάλη ένταση και άγχος.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματά τους είναι η ικανότητά τους να προγραμματίζουν. Αυτό τους δίνει αίσθημα ασφάλειας και τους βοηθά να καταπολεμούν τους φόβους και τις ανησυχίες τους, που είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας τους.

zodia-zvdia-22

 

Στους Αιγόκερους αρέσει να είναι κύριοι της κατάστασης. Έτσι, όταν η ζωή φέρει κάτι απροσδόκητο ή δεν εξελιχθούν τα πράγματα σύμφωνα με τα σχέδιά τους ή χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης, καταλαμβάνονται από φοβερό άγχος. Τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφήσουν τα ηνία και να εμπιστευθούν τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, όπως πρέπει να μάθουν να το κάνουν.